Κόσμος

Γαλλία: Απελαύνει έξι Ρώσους διπλωμάτες ως «πράκτορες»

Γαλλία: Απελαύνει έξι Ρώσους διπλωμάτες ως «πράκτορες»

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Οι έξι Ρώσοι κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι «εντοπίστηκαν και θα απελαθούν έξι Ρώσοι πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας γίνεται λόγος για «μυστική επιχείρηση που διεξήχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών» στο γαλλικό έδαφος, ενώ αναφέρεται ότι «εν απουσία του Ρώσου πρέσβη, ο δεύτερος στην ιεραρχία της ρωσικής πρεσβείας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερωθεί για αυτήν την απόφαση».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμαρέν χαιρέτισε αυτή την «αξιοσημείωτη επιχείρηση αντικατασκοπείας» στον λογαριασμό του στο Twitter.

“Ανεπιθύμητοι” οι 6 Ρώσοι “πράκτορες”

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κήρυξε τους έξι Ρώσους «πράκτορες» που «παρουσιάζονταν ως διπλωμάτες» σε «ανεπιθύμητα πρόσωπα» έπειτα από έρευνα των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πρόσωπα αυτά εργάζονταν κατά των εθνικών συμφερόντων της Γαλλίας, όπως αναφέρει το γαλλικό ΥΠΕΞ.

«Έπειτα από πολύ μακρά έρευνα, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) αποκάλυψε την Κυριακή 10 Απριλίου μια παράνομη επιχείρηση που διενεργήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στο έδαφός μας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Έξι Ρώσοι πράκτορες που επιχειρούσαν υπό διπλωματική κάλυψη και των οποίων οι δραστηριότητες απέδειξαν το αντίθετο για τα εθνικά μας συμφέροντα, κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα», αναφέρει το υπουργείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments