Άποψη

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: σφοδρή σύγκρουση το Σάββατο του Λαζάρου…

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: σφοδρή σύγκρουση το Σάββατο του Λαζάρου…
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για όλα όσα πρόκειται να γίνουν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τη σίγουρη επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα

Η ισχυροποίηση της προεδρικής τάσης του κόμματος αλλά και του ιδίου του προέδρου δεν αμφισβητείται από κανέναν. Οι εκλογές για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο έδωσαν μεγάλη πλειοψηφία για τους λεγόμενους «προεδρικούς». Όσο και αν τα ποσοστά αμφισβητούνται εν μέρει  και όχι εν συνόλω, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη ενίσχυση του Αλέξη Τσίπρα. Ίσως για αυτό το λόγο, πολλοί χαρακτήρισαν το συνέδριο ως «τελειωμένη διαδικασία».

Φαίνεται, όμως, πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αδιαφιλονίκητος. Είναι σαφές, επίσης, πως η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση δεν θέτει θέμα αλλαγής ηγεσίας. Όλοι αναγνωρίζουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόσωπο του κόμματος.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται, όμως, να είναι μια απλή διαδικασία. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πηγές η εσωκομματική αντιπολίτευση-η «Ομπρέλα»- θα επιδιώξει την ανατροπή των βασικών προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα. Ειρήσθω εν παρόδω ο πρόεδρος του κόμματος έχει προτείνει την απευθείας εκλογή ηγεσίας και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση και τα μέλη των οργανώσεων.

Η σύγκρουση θα είναι σφοδρή εκτιμούν όσοι γνωρίζουν καλά τους διαδρόμους της Κουμουνδούρου. Η στάση της «Ομπρέλας», όπως σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε θα είναι η σκληρή αντιπαράθεση. Η άποψη των μελών της είναι να αντί για εκλογή προέδρου στις 15 Μαΐου και κεντρικής επιτροπής να διοργανωθεί  τη προηγούμενη ημέρα, μια μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με παράλληλη μουσική εκδήλωση και με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Μια συγκέντρωση που ουσιαστικά θα λάβει τη μορφή της πρώτης προεκλογικής διαδήλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο από το Νίκο Φίλη, αλλά δεν έγινε δεκτή σε πρώτη φάση από το πρόεδρο του κόμματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η «Ομπρέλα», θα επιδιώξει κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, την ανατροπή των συσχετισμών τουλάχιστον για το θέμα της απευθείας εκλογής των μελών της κεντρικής επιτροπής.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως το Σάββατο του Λαζάρου, θα ανοίξει ο δρόμος του Γολγοθά, και θα κριθεί αν θα υπάρξει σταύρωση ή ανάσταση. Καθώς το Σάββατο θα είναι η ημέρα των πιο κρίσιμων ψηφοφοριών για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments