Άποψη

Μάχη αλά Μακρόν

Μάχη αλά Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: In

Ο Γιώργος Σιαδήμας τονίζει στο pagenews.gr για τις εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα το 2023,με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει κοινές αντιλήψεις με τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της άνοιξης του 2023 αλλά με κάθε ευκαιρία βάζει τα δίλημμα των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός στην παρέμβαση του στο προσυνέδριο της ΝΔ για την ψηφιοποίηση του κράτους με αφορμή τις γαλλικές εκλογές και την μάχη του Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο τόνισε πως «δεν είναι μια ιδεολογική μάχη. Είναι μια μάχη μεταξύ δυο διαφορετικών αντιλήψεων περί προόδου και συντήρησης. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω διαμορφώνονται τα πολιτικά διλήμματα και στη χώρα μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Φιλοτεχνώντας πάνω σε αυτόν τον καμβά πρόσθεσε: «Πείτε μου εσείς εάν όλα αυτά τα ωραία πράγματα που κάνουμε στο gov.gr έχουν κομματικό χρώμα. Αν είναι δεξιά, αν είναι κεντρώα, αν είναι αριστερά. Δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερά. Είναι σωστά και προοδευτικά».

Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός στοχεύει σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα που μπορεί να ανήκουν ιδεολογικά. Το ίδιο έκανε στις εκλογές του 2019, το ίδιο θα κάνει και στις επόμενες κάλπες.

Θα επιδιώξει να προσελκύσει πολίτες και εκτός της ΝΔ βάζοντας ισχυρά διλήμματα. Με τις δυνάμεις της προόδου ή με τις δυνάμεις του συντηρητισμού. Με τις δυνάμεις της λογικής ή τις δυνάμεις του λαϊκισμού σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια χτυπάει τα νοικοκυριά και τα μεγάλα λόγια είναι εύκολα να λέγονται.

Το Μέγαρο Μαξίμου με κάθε ευκαιρία θα θέτει αυτά τα διλήμματα με τους πολίτες φυσικά να έχουν τον τελευταίο λόγο όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Ο πρωθυπουργός έχει κοινές αντιλήψεις με τον Εμανουέλ Μακρόν, άλλωστε οι δυο ηγέτες έχουν εξαιρετικές σχέσεις και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στις γαλλικές εκλογές για πολλούς μπορεί να είναι δείκτης.

Εξάλλου όπως έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτάζει το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά, δείχνοντας πως δεν έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments