Διεθνή

Μαριούπολη: Πάνω από 20.000 νεκροί σε 45 μέρες

Μαριούπολη: Πάνω από 20.000 νεκροί σε 45 μέρες
Η Μαριούπολη βρίσκεται στη δίνη του πολέμου και για 45 μέρες τελείται από συνεχόμενη πολιορκία, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 20.000 θάνατοι

Η Μαριούπολη βρίσκεται στη δίνη του πολέμου και για 45 μέρες τελείται από συνεχόμενη πολιορκία. Οι ρωσικές δυνάμεις, από την ημέρα που ξεκίνησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι συνεχώς στην πόλη – φάντασμα και όσοι κάτοικοι έχουν παραμείνει και δεν αποχώρησαν, δεν νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο αριθμός των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη μαρτυρική πόλη, ξεπερνούν τους 20.000, αγγίζοντας και τους 22.000, όπως αναφέρει ο στρατιωτικός διοικητής της περιφέρειας του Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο.

«Είναι αδύνατο να υπολογίσουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων στη Μαριούπολη. Η πόλη είναι αποκλεισμένη και χωρίς τροφοδοσία. Εκτιμούμε ότι οι νεκροί είναι 20.000 με 22.000 στην πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων, ο Κιριλένκο δήλωσε ότι υπήρξαν αναφορές για μία ιπτάμενη μηχανή drone, που εκτόξευσε έναν εκρηκτική μηχανισμό και ότι ακολούθησαν τρεις εισαγωγές πολιτών σε νοσοκομείο, που δεν αισθάνονταν καλά, χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή τους.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έγινε χρήση χημικών όπλων, αλλά μπορούμε να πούμε 100% ότι κάτι συνέβη», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για τη «μητέρα των μαχών» στο Ντονμπάς. Οι Ρώσοι μεταφέρουν μεγάλο αριθμό στρατευμάτων στην περιοχή, ενισχύοντας τις δυνάμεις τους, ενώ ο ορισμός του νέου επικεφαλής των δυνάμεών τους στην Ουκρανία, καταδεικνύει τους σκοπούς τους, που δεν είναι άλλοι από την ολική κατάληψη και την καταστροφή του αντίπαλου στρατού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments