Διεθνή

Γαλλικές εκλογές 2022: Επεισοδιακή συνέντευξη Λε Πεν – Έσυραν έξω διαδηλώτρια

Γαλλικές εκλογές 2022: Επεισοδιακή συνέντευξη Λε Πεν – Έσυραν έξω διαδηλώτρια

Πηγή Φωτογραφίας: leparisien

Η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τις θέσεις της για την εξωτερική πολιτική

Σε εντατικούς προεκλογικούς ρυθμούς οι δύο “μονομάχοι” των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ενόψει της τελικής αναμέτρησης στις 24 Απριλίου.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της για την εξωτερική πολιτική, μιλώντας σε δημοσιογράφους η Μαρίν Λε Πεν  δήλωσε πως προσβλέπει «Να αποκαταστήσει τη μοναδική θέση της Γαλλίας» στον κόσμο γιατί είναι «μια μεγάλη δύναμη».

Μπροστά σε μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων, ιδιαίτερα ξένων, η Μαρίν Λεπέν, έκανε λόγο για «αποκατάσταση της επιρροής της γαλλικής διπλωματίας» και λέγοντας ότι η Γαλλία είναι κληρονόμος του Χριστιανισμού, του ανθρωπισμού και του Διαφωτισμού.

Ωστόσο, η συνέντευξη σημαδεύτηκε από ένταση και ένα επεισόδιο, όταν μία γυναίκα σηκώθηκε μέσα στην αίθουσα κρατώντας  φωτογραφία του Πούτιν μέσα σε μια καρδιά. Η Λεπέν χαρακτήρισε την γυναίκα προβοκάτορα (!) και οι υπηρεσίες ασφαλείας την έσυραν κυριολεκτικά εκτός της αίθουσας.

Δείτε το βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την διαμαρτυρία της νεαρής γυναίκας η Λεπέν ισχυριζόταν ότι και η ίδια υπερασπίζεται την Ευρώπη και ότι η ίδια δεν έχει φιλορωσικές απόψεις!

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, η Λεπέν είπε ότι θέλει να βγάλει τη Γαλλία από την ολοκληρωμένη διοίκηση του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αποκηρύξει την εφαρμογή του άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ.

Η Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε επίσης ότι θέλει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είπε ότι θέλει «να τη μεταρρυθμίσει εκ των έσω».

«Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των έσω, αλλά όσο περισσότερο απελευθερωνόμαστε από το στενό μανδύα των Βρυξελλών τόσο περισσότερο θα κοιτάμε προς τον ευρύτερο κόσμο, είπε η Λεπέν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments