Πολιτική

Οικονόμου για ακρίβεια: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει γενναία μέτρα

Οικονόμου για ακρίβεια: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει γενναία μέτρα
Οικονόμου για ακρίβεια: Για την αισχροκέρδεια στην αγορά, είπε ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι και βεβαιώνονται πρόστιμα στους παραβάτες.

Για την ακρίβεια, και την ανάγκη ευρωπαϊκής παρέμβασης αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή που το πρόβλημα της ακρίβειας εμφανίστηκε με απειλητικές διαθέσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να το αντιμετωπίσει και για το λόγο αυτό έχει διαθέσει στην κοινωνία και κυρίως σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, συνολικά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την αισχροκέρδεια, είπε αρχικά πως σε ότι αφορά την ενέργεια, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τα τυχόν υπερκέρδη των εταιρειών, όταν και αν βεβαιωθούν από την ΡΑΕ, θα φορολογηθούν σε ποσοστό 90% και τα χρήματα θα επιστραφούν μέσω του προϋπολογισμού και πάλι στην κοινωνία.

Για την αισχροκέρδεια

Για την αισχροκέρδεια στην αγορά, είπε ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι και βεβαιώνονται πρόστιμα στους παραβάτες. Συμπλήρωσε πως από την επομένη εβδομάδα, όταν και θα λυθεί και το νομικό πρόβλημα, θα ανακοινώνονται τα ονόματα των παραβατών για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιοι αισχροκερδούν.

Ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι «δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της ακρίβειας στο σύνολο τους και πρέπει η Ε.Ε. να βοηθήσει παίρνοντας ουσιαστικά και γενναία μέτρα, καθώς το πρόβλημα αφορά όλα τα κράτη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments