Άποψη

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: ο «όλος ΣΥΡΙΖΑ» ή…

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: ο «όλος ΣΥΡΙΖΑ» ή…
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για το φόβο της διάσπασης που υπάρχει στον ορίζοντα

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκινάει  απόγευμα-στις 7.30 μ.μ.- το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Με το σώμα των συνέδρων ήδη να έχουν ταχθεί υπέρ ή κατά των προτάσεων του προέδρου του κόμματος. Ένα συνέδριο που μπορεί να «μυρίζει» διάσπαση αλλά κανείς δεν θα φύγει, όπως σημείωνε και μπαρουτοκαπνισμένο στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Ένα καθυστερημένο συνέδριο αφού η αναβολή του και λόγω αντικειμενικών καταστάσεων-πανδημία-δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να κάνει πράξη τις πολιτικές του επιλογές. Το μείζον δεν είναι η απευθείας εκλογή του και των μελών της κεντρικής επιτροπής από τη βάση. Αυτό είναι το έλασσον. Καθώς αυτό που «υπονοείται» είναι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε στην εσωκομματική αντιπολίτευση «να γίνουμε ΠΑΣΟΚ»!

Ίσως για αυτό τον χαρακτηρισμό, παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού που συμμετέχει ενεργά στην «Όμπρελα», παραφράζοντας  μια φράση που είχε σημαδέψει κάποτε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για τον «όλο ΣΥΡΙΖΑ». Μια φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου…

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξουν να ασκήσουν κριτική εφ’ όλης της ύλης και της πολιτικής του κόμματος, ακόμη και για τη περίοδο της διακυβέρνησης! Λέγεται πως θα φωτογραφηθούν πρόσωπα και θα αποδοθούν ευθύνες σε στρατηγικά λάθη της κυβέρνησης. Αν, όντως, συμβεί κάτι ανάλογο, το «μέτωπο», θα διευρυνθεί και το σώμα του συνεδρίου θα πολωθεί, με απρόβλεπτες συνέπειες, όπως επισημαίνουν στελέχη της προεδρικής τάσης.

Είναι γεγονός, πως κανείς δεν αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα. Γεγονός που έγινε αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των μελών της Όμπρελας καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έθεταν το πολιτικό ερώτημα: «πως υπερψηφίζουμε κάποιον που διαφωνούμε για τη πολιτική που θέλει να εφαρμόσει στη ταυτότητα του κόμματος;». Σχήμα οξύμωρο ίσως, αλλά πραγματικό όσον αφορά τη πολιτική του διάσταση.

Κάποιοι, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν και τα παραδείγματα των άλλων κομμάτων, όπως της Ν.Δ., ή του ΚΙΝΑΛ που οι υποψηφιότητες ήταν πολλές και με διαφορετικό πολιτικό σχέδιο. Κάποιοι, έθεσαν θέμα και διαφορετικής υποψηφιότητας που θα ήταν απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Όποια ονόματα, όμως, ακούστηκαν δεν έτυχαν ανάλογης προσοχής είτε αρνήθηκαν οι ίδιοι να αναλάβουν το ανάλογο βάρος. «Εξάλλου θα ήταν μια μάχη χαμένη εξ αρχής ενώ θα προκαλούσε και αρνητικό επικοινωνιακό κλίμα», σημείωνε με δηκτικό τρόπο υψηλόβαθμο στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Το σίγουρο είναι πως το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα  το συνεδρίου υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, θα αποτελέσει το βαρόμετρο των εξελίξεων και για την επόμενη ημέρα. Δηλαδή για τις 15 Μαΐου, ημέρα εκλογής του από τη βάση του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments