Τεχνολογία

Europol: Έκλεισε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο

Europol: Έκλεισε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Europol: Η υποδομή της πλατφόρμας κατασχέθηκε και ο διαχειριστής της καθώς και δύο συνεργοί συνελήφθησαν

Στο κλείσιμο μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο προχώρησε το γραφείο της Europol, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Η πλατφόρμα RaidForums χορηγούσε πρόσβαση για διαρροή δεδομένων από αμερικανικές εταιρείες.

Η υποδομή της πλατφόρμας κατασχέθηκε και ο διαχειριστής της καθώς και δύο συνεργοί συνελήφθησαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

H «RaidForums», που ξεκίνησε το 2015, περιελάμβανε σύμφωνα με τη Europol τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χρήστες και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ χάκερ στον κόσμο.

«Αυτή η πλατφόρμα είχε αποκτήσει όνομα πουλώντας πρόσβαση σε διαρροές σημαντικών βάσεων δεδομένων που ανήκαν σε αμερικανικές εταιρείες από διάφορους τομείς», δήλωσε η Europol και διευκρίνισε πως «οι βάσεις δεδομένων περιείχαν πληροφορίες για εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες δρομολόγησης, καθώς και τα ονόματα χρηστών και σχετικούς κωδικούς εισόδου απαραίτητους για την πρόσβαση σε λογαριασμούς στο διαδίκτυο».

Η επιχείρηση με την επωνυμία Tourniquet συντονίστηκε από τη Europol η οποία υποστήριξε τις έρευνες που διεξάγονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία, στη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

Η επιχείρηση ήταν «η κατάληξη ενός έτους σχολαστικού σχεδιασμού ανάμεσα στις αρχές καταστολής που ενεπλάκησαν στην προετοιμασία της».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments