Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδρά η «Ομπρέλα» στις καταστατικές αλλαγές – Τι αναφέρουν στην πρότασή τους οι «15»

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδρά η «Ομπρέλα» στις καταστατικές αλλαγές – Τι αναφέρουν στην πρότασή τους οι «15»
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αντέδρασε η Ομπρέλα με πρότασή της, που κατέθεσε και που έρχεται απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από το συνέδριο

Αντέδρασε η Ομπρέλα με πρότασή της, που κατέθεσε και που έρχεται απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από το συνέδριο, όπως ορίζει το ισχύον καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο που υπογράφουν οι Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης, Θοδωρής Δρίτσας, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου, Ανδρέας Ξανθός, Δημήτρης Παπαδημούλης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Ράνια Σβίγκου, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης και Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπογραμμίζεται ότι κεντρική ιδέα της πρότασής τους «έχει νόημα όταν ασκείται πάνω σε έναν σκελετό που υποστηρίζει την κομματική λειτουργία που παρέχει θεσμικά αντίβαρα».

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναλυτικά η πρόταση

Εισαγωγικό σημείωμα

Με το παρόν μας σημείωμα, οι υπογράφοντες/ουσες καταθέτουμε την πρόταση μας για τις διατάξεις του Καταστατικού του κόμματος, όπου ορίζεται ο τρόπος εκλογής του Προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Η πρόταση μας αυτή, προϊόν σκέψης και συνεργασίας σε συντροφικό πνεύμα, έχει ως στόχο να περιγράψει μια διαδικασία ανοιχτή, ενωτική, συμμετοχική και δημοκρατική. Επιδιώκει να προσδώσει στη διαδικασία τα εξής πλεονεκτήματα:

Πρώτον, διατυπώνει με σαφήνεια ποιο είναι το θεμελιώδες όργανο του Κόμματος, από το οποίο όχι μόνο εκλέγεται ο Πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή, αλλά πράγμα ακόμα σημαντικότερο, απέναντι στο οποίο αυτά τα δύο όργανα λογοδοτούν: το Συνέδριο. Η επιδίωξη εδώ είναι να υπάρχει ένας θεσμός αφενός στιβαρός και ανθεκτικός, αφετέρου επαρκώς ανοικτός και συμμετοχικός τόσο για την εκλογή, όσο και για τη λογοδοσία. Η κεντρική ιδέα είναι ότι η συμμετοχική δημοκρατία έχει νόημα όταν ασκείται πάνω σε έναν σκελετό που υποστηρίζει την κομματική λειτουργία και παρέχει θεσμικά αντίβαρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments