Διεθνή

“Μήπως υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε στην Σανγκάη;” [vid]

“Μήπως υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε στην Σανγκάη;” [vid]
Το lockdown που έχει περιέλθει η Σανγκάη, ελέω των πολλών κρουσμάτων του κορονοϊού έχει φέρει έντονο προβληματισμό παγκοσμίως

Το lockdown που έχει περιέλθει η Σανγκάη, ελέω των πολλών κρουσμάτων του κορονοϊού έχει φέρει έντονο προβληματισμό παγκοσμίως και γι’ αυτήν την κατάσταση αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, στο Mega.

Τι συμβαίνει στη Σανγκάη;

«Μέσα σε δύο χρόνια της πανδημίας έχουμε μάθει πολλά. Δεν καταλαβαίνουμε αυτό που βλέπουμε στη Σαγκάη. Κάνουν σαν να είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την πανδημία. Υπάρχει η υπόθεση μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος σχολιάζοντας τις σκληρές εικόνες από τη Σαγκάη, με τον αυστηρό και σε πολλές περιπτώσεις απάνθρωπο περιορισμό των κατοίκων.

Αναφερόμενος στα εμβόλια και συγκεκριμένα στην 4η δόση, ο ίδιος τόνισε ότι: «Τα εμβόλια λειτουργούν. Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε την 4η δόση εμβολίου. Καλό θα ήταν να το κάνουμε πριν έρθει κάποιο μεγάλο κύμα. Έχουμε ένα εργαλείο που δουλεύει. Τώρα κάνουμε έρευνα για ένα εμβόλιο που θα είναι μία μόνο δόση».

«Την 4η δόση στην Αμερική την κάνουν τώρα οι άνω των 50 ετών. Αν δεν υπάρξουν πολλά κρούσματα δεν νομίζω να χρειαστεί η 4η δόση για τους κάτω των 50 ετών», πρόσθεσε.

Πόλη φάντασμα η Σανγκάη

Η Σανγκάη “σιώπησε” από το lockdown που έχει διαταχθεί, προκειμένου ανασχεθεί ο κορονοϊός, μετατρέποντας το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμο σε πόλη-φάντασμα.

Άδειοι δρόμοι, με τα ρομποτικά σκυλιά να κάνουν την εμφάνιση τους με ένα μεγάφωνο μέσω του οποίου εκφωνούνται διαταγές στους κατοίκους, όπως γράφουν οι Financial Times, και παντού κλειστά καταστήματα. Μοναδική ανθρώπινη παρουσία είναι οι ένοικοι των οικιστικών συγκροτημάτων που στέκονται στην ουρά περιμένοντας να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού. Και όλα αυτά, με συνολικά 17.046 κρούσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments