Διεθνή

Κίεβο: Η «Μαριούπολη δεν έπεσε» – Ρωσική ομοβροντία με 108 στόχους

Κίεβο: Η «Μαριούπολη δεν έπεσε» – Ρωσική ομοβροντία με 108 στόχους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κίεβο: «Η Μαριούπολη δεν έπεσε αλλά πλησιάζει η μάχη μέχρις εσχάτων», ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός μετά την εκπνοή του ρωσικού τελεσιγράφου  για «παράδοση ή θάνατο».

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Ρώσων σε πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας. Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι διότι βρίσκονται στο στόχαστρο και άμαχοι.

«Η Μαριούπολη δεν έπεσε αλλά πλησιάζει η μάχη μέχρις εσχάτων», ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός μετά την εκπνοή του ρωσικού τελεσιγράφου  για «παράδοση ή θάνατο». Η τελική μάχη διεξάγεται στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal όπου εκτός από Ουκρανούς στρατιώτες βρίσκονται και άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μάχες στο εργοστάσιο μεταλλουργίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για 4.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες και στέλνει τελεσίγραφο στους περίπου 2500 έχουν βρει καταφύγιο στις χαλυβουργικές εγκαταστάσεις να παραδοθούν, αλλιώς θα εξοντωθούν. Το τελεσίγραφο της Μόσχας για την παράδοση της μαρτυρικής πόλης πάντως απερρίφθη, ενώ κλειστοί παραμένουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων.

“Όχι, η πόλη δεν έχει πέσει. Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις, οι στρατιώτες μας εξακολουθούν να είναι εκεί. Θα αγωνιστούν μέχρι τέλους. Αυτή τη στιγμή που σας μιλώ, εξακολουθούν να βρίσκονται στη Μαριούπολη“, δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ στην εκπομπή “This Week” του ABC.

Δείτε σχετικά

Μάχες και στη Λβιβ

Οι μάχες ωστόσο συνεχίζονται και στη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας όπου σκοτώνονται άμαχοι, σύμφωνα με το Κίεβο, που υποστηρίζει ότι πέντε πυραυλικά πλήγματα άφησαν επτά νεκρούς μεταξύ αυτών κι ένα παιδί.

108 περιοχές στο στόχαστρο

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν συνολικά 315 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το TASS. Μαζικά πλήγματα από την πολεμική αεροπορία της, και το πυροβολικό επιβεβαιώνει το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις περιοχές Χάρκοβο, Ζαπορίζια, Ντονέτσκ, Ντνιπροπετρόφσκ και στο λιμάνι του Μικολάγιφ, αναφέροντας  108 στόχους, μεταξύ αυτών θωρακισμένα οχήματα και 16 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments