Οικονομία

Πακέτο στήριξης: Οι ημερομηνίες “ορόσημα” για νέα μέτρα – Οι εισηγήσεις

Πακέτο στήριξης: Οι ημερομηνίες “ορόσημα” για νέα μέτρα – Οι εισηγήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πακέτο στήριξης: Στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα καθώς και η επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων, παράλληλα με την κάρτα

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης φαίνεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το παρατεταμένο κύμα ακρίβειας τόσο στα ενεργειακά όσο και σε είδη πρώτης ανάγκης. Στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα καθώς και η επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων, παράλληλα με την κάρτα την οποία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μαζί με τη διατήρηση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και στα μεταφορικά και το 2ο εξάμηνο με κόστος 250 εκατ. ευρώ.

Οι ημερομηνίες κλειδιά

Το σχέδιο της κυβερνητικής πολιτικής περιλαμβάνει στοχευμένα μέτρα που «χωρούν» στα 1,2 δισ. ευρώ τα οποία περισσεύουν από τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό. Και έχουν ενσωματωθεί ως βασικό σενάριο στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα κατατεθεί στις 30 Απριλίου στις Βρυξέλλες. Με το ίδιο βασικό σενάριο να στηρίζεται σε άνοδο του ΑΕΠ φέτος κατά 3% αλλά και σε μία μικρή απόκλιση του πρωτογενούς ελλείμματος σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο (περί το 2% του ΑΕΠ έναντι 1,2% του ΑΕΠ).

  • Σήμερα έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Μάρτιο
  • Tην Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί η έκθεση για την Ελλάδα από τη Standard & Poor’s.
  • Στις 28 Απριλίου αναμένονται οι πρώτες μετρήσεις για το οικονομικό κλίμα

Ο νέος αυτός προϋπολογισμός είναι το ένα από τα ορόσημα των επόμενων ημερών. Περιλαμβάνουν επίσης τις ανακοινώσεις που αναμένονται αύριο και την Παρασκευή για την πορεία του ελλείμματος και του χρέους (το 2021 και φέτος), την έκθεση της S&P, αλλά και τις πρώτες μετρήσεις για τον πληθωρισμό του Απριλίου αλλά και για το οικονομικό κλίμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments