Άποψη

ΣΥΡΙΖΑ: Εντός εκτός και επί ταυτά..

ΣΥΡΙΖΑ: Εντός εκτός και επί ταυτά..
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr τη αλήθεια για τη «παραίτηση» Ξυδάκη

Ο Πάνος Σκουρλέτης μηνύει τον Γιώργο Λιακόπουλο, ο πάλαι ποτέ γνωστός Καρανίκας διαπληκτίζεται διαδικτυακά με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα με τη σύζυγο του Πάνου Σκουρλέτη και το…κόμμα λαμβάνει την απόφαση να παραιτήσει τον Νίκο Ξυδάκη από διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η  «παραίτηση» του Νίκου Ξυδάκη, είχε ληφθεί εδώ και καιρό και πως όλοι ανέμεναν τη λήξη του συνεδρίου.

Εξάλλου και η ανακοίνωση του, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια περί «αγνής παραιτήσεως». «Φεύγω γιατί το ραδιόφωνο μπαίνει σε έναν άλλον κύκλο για τον οποίο δεν ερωτήθηκα και δεν με αφορά. Και μην ακούτε τις κουταμάρες ότι φεύγω για να κατέβω βουλευτής. Οι άνθρωποι δεν παρατούν έτσι την κοινότητα τους για μία καρεκλίτσα», δήλωσε με νόημα ο πρώην βουλευτής. Κάποιοι εκτιμούν πως η απόφαση ελήφθη στα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας. Σύμφωνα, όμως, με αξιόπιστες πηγές, η «παραίτηση» του, δεν είναι κεραυνός εν αίθρια. Έχει αποφασιστεί πριν από κάποιους μήνες και για αυτό ήταν, περίπου, γνώστης ο ίδιος ο Νίκος Ξυδάκης.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν επεισόδια στο γνωστό σήριαλ της εσωκομματικής μάχης. Μια σύγκρουση που θα συνεχιστεί, όπως εκτιμούν πολλοί, τουλάχιστον μέχρι τος εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στη πιο δύσκολη φάση της ανασυγκρότησης του. Μεσούσης της άτυπης προεκλογικής περιόδου, το εγχείρημα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο και λαμβάνει και ευρύτερες διαστάσεις που ξεπερνούν τα στενά όρια της Κουμουνδούρου. Καθώς τα ποσοστά των εκλογών δεν έχουν καμία σχέση με τα ποσοστά των συνιστωσών.

Οι παραπάνω «κόντρες», αποτελούν μερικά από τα μέρη ενός ευρύτερου φαινομένου εντός του κόμματος. Οι σκληροπυρηνικοί και των δυο πλευρών δείχνουν να επικρατούν και να δημιουργούν κλίμα πολέμου. Καμία από τις δυο πλευρές προεδρικοί και «Ομπέελα», δεν δείχνουν διαθέσεις αποκατάστασης ενός ήρεμου κλίματος.

Το συνέδριο αποκάλυψε όλα τα προβλήματα που πριν πολύ καιρό είχαν χωθεί κάτω από το χαλί των κομματικών γραφείων, σε όλους τους ορόφους της Κουμουνδούρου. Και αν κάποια από αυτά, επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, χανόντουσαν στη διαδρομή μεταξύ Κουμουνδούρου και Μεγάρου Μαξίμου, δεν συμβαίνει το ίδιο, από τη στιγμή που άνοιξε εκ νέου το προεδρικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της Κουμουνδούρου, οι «μάχες», θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Επί τη ευκαιρία της εκλογής των μελών της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Η κάθε πλευρά θα θελήσει να εκλέξει τους «δικούς» της, έτσι ώστε να αυξήσει την επιρροή στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα εν…κινήσει…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments