Αθλητισμός

Ξεκίνησε επίσημα η εποχή Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ξεκίνησε επίσημα η εποχή Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Έρικ Τεν Χαγκ είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο χρονικής διάρκειας 3 ετών

Ο Έρικ Τεν Χαγκ είναι και επίσημα ο διάδοχος του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της αγγλικής ομάδας, η οποία ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του με τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις δύο πλευρές να έχουν δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας τους για έναν ακόμα χρόνο.

Ο Τεν Χαγκ, ένας 52χρονος παλαίμαχος μέσος, ανέλαβε το σύλλογο του Άμστερνταμ το 2017 μετά από μια πρώτη εμπειρία ως προπονητής στην Ουτρέχτη.

Με τον Αγιαξ έφτασε στα ημιτελικά του Champions League το 2019, στο τέλος μιας εξαιρετικής σεζόν, όπου η ομάδα του, με επικεφαλής τους Ματάις Ντε Λιχτ και Φρένκι Ντε Γιονγκ, απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μάντσεστερ πλήρωσε περίπου τρία εκατ. ευρώ, τη ρήτρα αποδέσμευσης, στον Αγιαξ για να τον προσλάβει και να του αναθέσει το σχέδιο αναγέννησης της.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Γιουνάιτεντ, Τζον Μέρταφ, δήλωσε: «Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων στον Άγιαξ, ο Έρικ έχει αποδείξει ότι είναι ένας απο τους πιο συναρπαστικούς και επιτυχημένους προπονητές στην Ευρώπη, φημισμένος για το ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο της ομάδας του και τη δέσμευσή του στους νεαρούς παίκτες. Στις συζητήσεις μας με τον Έρικ που οδήγησαν σε αυτή την πρόσληψη, εντυπωσιαστήκαμε βαθιά από το μακροχρόνιο όραμά του για την επιστροφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο επίπεδο που θέλουμε να αγωνίζεται και από το κίνητρο και την αποφασιστικότητά του να το πετύχει αυτό. Ευχόμαστε στον Έρικ καλή τύχη, καθώς επικεντρώνεται σε ένα επιτυχημένο τέλος στη σεζόν στον Άγιαξ και ανυπομονούμε να τον καλωσορίσουμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό το καλοκαίρι».

Τεν Χαγκ: “Να εξελίξω μια ομάδα που να είναι ικανή να κατακτήσει την επιτυχία που αξίζει”

Από την πλευρά του, ο Έρικ Τεν Χαγκ τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με συναρπάζει πάρα πολύ η πρόκληση που βρίσκεται μπροστά. Γνωρίζω την ιστορία αυτού του σπουδαίου συλλόγου και το πάθος των φιλάθλων και είμαι απόλυτα αποφασισμένος να εξελίξω μια ομάδα που να είναι ικανή να κατακτήσει την επιτυχία που αξίζει. Θα είναι δύσκολο να αφήσω τον Άγιαξ μετά από αυτά τα απίστευτα χρόνια και μπορώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους μας για την απόλυτη δέσμευση και προσοχή μου στο να φέρουμε αυτή τη σεζόν σε ένα επιτυχές κλείσιμο, πριν μεταπηδήσω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments