Κόσμος

Σανγκάη: Μεταφέρονται σε κέντρα καραντίνας για τον κορονοϊό

Σανγκάη: Μεταφέρονται σε κέντρα καραντίνας για τον κορονοϊό
Ένα νέο πλαίσιο, που θα ορίζει ουσιαστικά το "μηδενικό μοντέλο αντοχής" ετοιμάζεται να εφαρμοστεί στη Σανγκάη, προκειμένου να περιοριστεί η έξαρση του κορονοϊού

Ένα νέο πλαίσιο, που θα ορίζει ουσιαστικά το “μηδενικό μοντέλο αντοχής” ετοιμάζεται να εφαρμοστεί στη Σανγκάη, προκειμένου να περιοριστεί η έξαρση του κορ0νοϊού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, oλόκληρες συνοικίες της κινεζικής πόλης αναγκάζονται να μετακινηθούν σε εγκαταστάσεις καραντίνας που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα.

Μάλιστα σημειώνει ότι κάτοικοι περιοχής στα βόρεια της πόλης έλαβαν επίσημη ειδοποίηση από κομματικά στελέχη για την μετακίνηση σε καραντίνα. Εκεί θα μείνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα. Από τη μετακίνηση μπορούν να εξαιρεθούν τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε αυτή τη καραντίνα θα σταλούν όσοι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό. Δεν είναι σαφές γιατί θα σταλούν μόνο αυτοί – Οι αξιωματούχοι δέχονται μεγάλη πίεση να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης και να μειώσουν τα κρούσματα στο μηδέν.

Ενα παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα προ ημερών σε άλλο χωριό, το Μπεϊκάι, από το οποίο απομακρύνθηκαν μέσα στη νύχτα τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι σε προσωρινό κατάλυμα για να απολυμάνουν την περιοχή.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους, αλλά να αφήσουν ανοιχτές τις ντουλάπες, όπως και την εξώπορτα της κατοικίας τους. Τα κατοικίδια έμειναν πίσω, με τις αρχές να λένε ότι θα τα φροντίσουν.

Πρόκειται για ένα δείγμα για τα ακραία μέτρα τα οποία είναι διατεθειμένη να πάρει η Κίνα για να σταματήσει την εξάπλωση του Covid στη Σανγκάη, η οποία έχει καταγράψει περίπου 400.000 κρούσματα κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων της πόλης παραμένει υπό αυστηρό lockdown που διανύει τώρα την τέταρτη εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments