Κόσμος

Σουηδία: Έως 24 Μαΐου η απόφαση για το ΝΑΤΟ

Σουηδία: Έως 24 Μαΐου η απόφαση για το ΝΑΤΟ
Το κυβερνών κόμμα της Σουηδία ανακοίνωσε ότι ο διάλογος θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 12 Μαΐου και μετά θα ληφθεί η οριστική απόφαση

H 24η Μαϊου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία, για να καταλήξουν οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες στη Σουηδία σε μια απόφαση σχετικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της χώρας τους στο ΝΑΤΟ.

«Διεξάγουμε αυτή τη στιγμή διαβουλεύσεις σχετικά με την πολιτική ασφαλείας στους κόλπους του κόμματός μας (…). Αυτός ο διάλογος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τη 12η Μαΐου και κατόπιν θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία λήψης μιας απόφασης», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Τομπίας Μπάουντιν, σε μια γραπτή ανακοίνωση.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί πριν από την επόμενη συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματος, που προβλέπεται για τις 24 Μαΐου, συμπλήρωσε.

Οι Σοσιαλδημοκράες της κεντροαριστεράς, υπό την ηγεσία της πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον, ήταν έως τώρα ιστορικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο ένταξης στο ΝΑΤΟ και είχαν επαναβεβαιώσει αυτήν τη θέση τους στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος τον Νοέμβριο, όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει ο διάλογος για το θέμα στη Σουηδία και στους κόλπους του κόμματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments