Άποψη

Κοινωνικό πρόσημο

Κοινωνικό πρόσημο

Πηγή Φωτογραφίας: Liberal.gr

Ο Γιώργος Σιαδήμας αναφέρεται στο pagenews.gr για το κοινωνικό πρόσημο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ανατίμησης των προϊόντων

Το κοινωνικό πρόσημο της πολιτικής της ετοιμάζεται να αναδείξει ακόμα περισσότερο η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να έχει στραμμένο το βλέμμα του στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ανατίμησης των προϊόντων αλλά παράλληλα ετοιμάζει και τα επόμενα βήματα.

Κεντρικός σταθμός σε όλο αυτό τον κυβερνητικό σχεδιασμό είναι το Συνέδριο της ΝΔ στις 6 με 8 Μαΐου όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει μια πρόταση διακυβέρνησης με κοινωνικό πρόσημο. Μια πρόταση που δεν θα αφορά μόνο τους επόμενους μήνες μέχρι τις κάλπες αλλά θα δίνει και το στίγμα του για την επόμενη τετραετία.

Η αρχή έγινε με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και στο συνέδριο της ΝΔ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει και αλλά στοχευμένα μέτρα για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, διευρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την περίμετρο στήριξης. Στο επίκεντρο μεταξύ άλλων θα βρεθούν οι νέοι και η στεγαστική πολιτική. Το σχέδιο προβλέπει την στήριξη των νεων ζευγαριών για την απόκτηση κατοικίας.

Είναι σαφές πως πέρα από τα μέχρι τώρα μέτρα στήριξης απέναντι στην ακρίβεια και τη λύση για την ενεργειακή κρίση, άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή λύση τότε θα υπάρξει λύση εκ των έσω με εθνικούς πόρους, η κυβέρνηση προχωράει και σε άλλες πολιτικές.

Πρόκειται ουσιαστικά για παρεμβάσεις που θα στοχεύουν σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες όπως με την στεγαστική πολιτική αφού πέρα από την απόφαση να στηριχθούν νέα ζευγάρια και να αποκτήσουν την πρώτη κατοικία τους μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό και το δημογραφικό ζήτημα.

Στο ενδιάμεσο πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει και τις περιοδείες του σε όλη την χώρα. Αφενός θέλει να ακούει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και αφετέρου να αναδεικνύει το κυβερνητικό έργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments