Άποψη

Περισσεύει στο τέλος του μήνα ή όχι – Η απάντηση της κάλπης

Περισσεύει στο τέλος του μήνα ή όχι – Η απάντηση της κάλπης
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου σημειώνει στο pagenews.gr για την αύξηση του κατώτατου μισθού και το νέο μπαράζ πολεμικών ανακοινωθέντων μεταξύ των κομμάτων

Η αύξηση του κατώτατου μισθού μπορεί να έδωσε την αφορμή για ένα νέο μπαράζ πολεμικών ανακοινωθέντων μεταξύ των κομμάτων, δεν ήταν, όμως, η μοναδική είδηση.

Μπαράζ ανακοινώσεων για πληρωμές και εξαγγελίες ενισχύσεων σε πολυπληθείς επαγγελματικές κατηγορίες συνόδεψαν το έκτακτο μήνυμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού:

Πληρώθηκαν νωρίτερα από ότι αναμενόταν (και από κάθε άλλη χρονιά) οι άμεσες ενισχύσεις 106,38 εκατ. ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους για το 2021. Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για την καταβολή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης έως 18.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν ταυτόχρονα από τον Covid-19 και τις φυσικές καταστροφές στους νομούς Εύβοιας, Λάρισας και Ηρακλείου.

Καταβλήθηκε η αποζημίωση ειδικού σκοπού 200 ευρώ ( συνολικά 3,9 εκατ. ευρώ) στους επαγγελματίες-εκμεταλλευτές ταξί για την κάλυψη του αυξημένου κόστους των καυσίμων. Ξεκίνησε η λειτουργία της ειδικής εφαρμογής για δήλωση των στοιχείων των έντυπων περιφερειακών και τοπικών Μέσων Ενημέρωσης με στόχο την ενίσχυσή τους.

Δεν τα λες και λίγα. Ούτε προεκλογικά χαρακτηρίζονται. Ακόμη και αν οι εκλογές διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Είναι, όμως, στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν. Δ., με το οποίο κέρδισε τις εκλογές. Όπως και η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Κάποιος θα μπορούσε να απαριθμήσει και μια σειρά άλλων μέτρων. Και το αβίαστο συμπέρασμα θα είναι πως ο πρωθυπουργός υλοποιεί τις υποσχέσεις του. Δεν λαϊκίζει, δεν τάζει, δεν χαρίζει. Το τελευταίο ούτε θέλει να το ακούει ο Χρήστος Σταϊκούρας…

Με άλλα λόγια χαράζει το νέο εκλογικό διακύβευμα. Υλοποίηση, σταθερότητα, εναντίον λαϊκισμού και ψεύδους. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θα δύναται να κατηγορήσει το πρωθυπουργό πως δεν υλοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του κόμματος του. Δηλαδή ό,τι είπε, περίπου, το έκανε. Και αν δεν υπήρχε η πανδημία και τώρα ο πόλεμος η εθνική οικονομία θα βρισκόταν σε άλλη τροχιά.

Με γεμάτα τα ταμεία και με πληθωρισμό πολύ χαμηλότερο από τον σημερινό, για τον οποίο οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες με βασική  εκτίμηση πως σε ένα μήνα θα είναι διψήφιος.

Είναι γεγονός, όμως, πως πολλά θα ειπωθούν για τη διαχείριση των παραπάνω γεγονότων. Ήδη λέγονται. Και πως το διακύβευμα της άλλης πλευράς θα είναι: Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Η κυβερνητική φθορά είναι δεδομένη. Πάντα συμβαίνει, πόσο, δε, περισσότερο τώρα, με την ουκρανική κρίση να καθορίζει και τα δυο επόμενα χρόνια.

Το τρέχον έτος αποτελεί το βαρόμετρο για τα επόμενα οικονομικά έτη. Και την επόμενη πολιτική ημέρα. Ο πρωθυπουργός όπως όλοι λένε θα προχωρήσει και σε νέες πιο γενναίες ανακοινώσεις για να αλλάξει το κλίμα των δημοσκοπήσεων. Αλλά και για στηριχτεί άμεσα η μεσαία τάξη. Λέγεται πως θα επιδιώξει τη μείωση του ρεύματος σε βαθμό που θα δώσει ανάσα στα νοικοκυριά. Όπως λέγεται πως προγραμματίζεται αύξηση μισθών προς όλους.

Τα πρόσωπα θα αλλάξουν ρόλους  και ο Αλέξης Τσίπρας θα κατηγορήσει τότε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως  «λαϊκιστή».

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί και οι αντιπαραθέσεις δεν απασχολούν τους πολίτες.

Αν στο τέλος του μήνα περισσεύει ή όχι. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δώσει και την επόμενη κυβέρνηση. Τόσο απλά τόσο σύνθετα…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments