Διεθνή

Μακρόν: “Για ένα σχέδιο μιας ανεξάρτητης Γαλλίας και πιο ισχυρής Ευρώπης”

Μακρόν: “Για ένα σχέδιο μιας ανεξάρτητης Γαλλίας και πιο ισχυρής Ευρώπης”

Πηγή Φωτογραφίας: Sky News

Την πρώτη του ομιλία, μετά την επανεκλογή του στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν

Την πρώτη του ομιλία, μετά την επανεκλογή του στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έφτασε στο πάρκο Σαμπ ντε Μαρ, κρατώντας από το χέρι τη σύζυγο του, Μπριζίτ Τρονιέ, υπό τους ήχους του ύμνου της Ευρώπης.

“Η Γαλλία θα γίνει ένα μεγάλο έθνος οικολογίας. Πολλοί συμπατριώτες με ψήφισαν για να αποτελέσουν φράγμα στην ακροδεξιά. Αυτή η ψήφο σας με κινητοποιεί για τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ επεσήμανε ότι “Όλοι μαζί θα πρέπει να ενωθούμε. Μόνο έτσι θα μπορούμε να ζήσουμε πιο ευτυχισμένοι στη Γαλλία”.

«Ευχαριστώ», ήταν η πρώτη λέξη που είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Συμπατριώτες μου. Εδώ στο Παρίσι, αλλά και παντού, σε όλη τη γαλλική επικράτεια, το εξάγωνο, τις υπεράκτιες περιοχές αλλά και το εξωτερικό πριν από οτιδήποτε άλλο, σας ευχαριστώ», συμπλήρωσε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως «από την καρδιά βγαίνει η αλήθεια. Θα κάνω αυτό που πρέπει. Αυτό που σας πρέπει», απευθυνόμενος σε όσους στήριξαν την υποψηφιότητά του και σε όσους βοήθησαν στην εκστρατεία του. «Ευχαριστώ όλους τους Γάλλους και όλες τις Γαλλίδες που και στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο μου έδωσαν εμπιστοσύνη για το μέλλον τους. Για ένα σχέδιο μιας ανεξάρτητης Γαλλίας και πιο ισχυρής Ευρώπης», πρόσθεσε. French election results 2022: Le Pen concedes defeat to Macron — follow  latest | World | The Times

«Γνωρίζω ότι πολλοί συμπατριώτες με ψήφισαν όχι γιατί αποδέχονται τις ιδέες μου, αλλά για να γίνουν φράγμα στην ακροδεξιά. Τους ευχαριστώ, και τους λέω ότι μου μεταδώσατε ένα αίσθημα ευθύνης, μια αίσθηση δημοκρατίας και διαφορετικού που πρεσβεύω τις τελευταίες εβδομάδες», σχολίασε.

«Σκέφτομαι όλους εκείνους που απείχαν. Τη σιωπή τους. Την άρνηση επιλογής. Πρέπει κι εκεί να απαντήσουμε. Σκέφτομαι, τέλος, όσους ψήφισαν την κ. Λεπέν και έχουν απογοητευτεί», είπε ο κ. Μακρόν ενώ ζήτησε να σταματήσουν οι όποιες αποδοκιμασίες ακούστηκαν.

«Από σήμερα δεν είμαι απλά υποψήφιος ενός κόμματος, αλλά ο πρόεδρος όλων. Ξέρω ότι για πολλούς που επέλεξαν σήμερα την ακροδεξιά, ο θυμός, η ασυμφωνία που τους οδήγησαν να ψηφίσουν αυτό, θα πρέπει να βρει απάντηση. Αυτή είναι δική μου ευθύνη και του επιτελείου μου. Η σημερινή ψήφος μας επιβάλλει να σκεφτούμε όλες τις δυσκολίες που έχουμε βιώσει και να απαντήσουμε αποτελεσματικά στον θυμό. Σήμερα, επιλέξατε ένα ανθρωπιστικό, φιλόδοξο σχέδιο για τη Γαλλία και για την Ευρώπη.

Ένα έργο δημοκρατικό στις αξίες του, κοινωνικό, οικολογικό. Βασίζεται στην εργασία, τη δημιουργία. Ένα έργο για την ελευθερία του πολιτισμού και του επιχειρείν. Αυτό το πρόγραμμα, θέλω να το κρατήσω ισχυρό μέσα στα επόμενα χρόνια. Ξέρω ότι έχουν εκφραστεί διαφωνίες, πρέπει να απαντήσω σε αυτές με σεβασμό προς όλους. Συνεχίζοντας για μια κοινωνία ίση και δίκαιη, μεταξύ όλων», επεσήμανε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Όλοι μαζί να ζήσουμε πιο ήσυχα, πιο ιστορικά χρόνια. Μαζί θα γράψουμε την ιστορία για τις επόμενες γενιές», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» αναφώνησε ο Εμανουέλ Μακρόν στο τέλος της ομιλίας τους και ο κόσμος ζητοκραύγαζε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments