Αθλητισμός

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Για 5η φορά σε τελικό

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Για 5η φορά σε τελικό
Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ "σφράγισαν" την παρουσία τους στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τις προκρίσεις τους επί της Λαμίας και του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ “σφράγισαν” την παρουσία τους στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2021/22, μετά τις προκρίσεις τους επί της Λαμίας και του Ολυμπιακού αντίστοιχα και θα αναμετρηθούν για 5η φορά στην ιστορία τους στο καταληκτικό παιχνίδι της δεύτερης τη τάξει, μεγάλης διοργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι “πράσινοι” προκρίθηκαν για 30ή φορά σε τελικό του Κυπέλλου, μετρώντας 18 κατακτήσεις και 11 χαμένους τελικούς, ενώ ο ΠΑΟΚ φτάνει για 22η φορά στο τελευταίο παιχνίδι του Κυπέλλου, έχοντας συνολικά 8 τρόπαια και 13 χαμένους τελικούς. Τελικό

Το εντυπωσιακό, ωστόσο, για τον δικέφαλο του Βορρά, είναι το γεγονός πως προκρίθηκε για 5η φορά σε τελικά στα τελευταία 6 χρόνια, μετρώντας ένα τρομερό “4 στα 4” στις τελευταίες παρουσίες του (2017, 2018, 2019, 2021).

Στις προηγούμενες 4 φορές που αναμετρήθηκαν σε τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ, οι “πράσινοι” έγραψαν 3 κατακτήσεις έναντι μίας του ΠΑΟΚ, με την τελευταία μεταξύ τους μονομαχία να καταγράφεται το 2014, όταν το “τριφύλλι” επικράτησε με 4-1 στο ΟΑΚΑ, χάρις σε τρία γκολ του Μάρκους Μπεργκ κι ένα του Νίκου Καρέλη.

Αναλυτικά οι τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ σε τελικούς και οι σκόρερ:

1954/55   Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ       2-0     24′ Κουρτζίδης, 31′ Πανάκης

1971/72   ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός       2-1     3′, 89′ Κούδας – 90′ Παπαδημητρίου

1976/77   Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ       2-1     29′ Παπαδημητρίου, 83′ Βακάλης – 43′ Τερζανίδης

2013/14   Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ       4-1     15′, 50′, 88′ Μπεργκ, 54′ Καρέλης – 70′ πέν. Βούκιτς

«Λύσαμε τα θέματα για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ σύγχρονο γήπεδο»

“Το είπαμε, το κάναμε. Η Πολιτεία έλυσε όλα τα θέματα που αφορούν τη χωροταξία και τις χρήσεις γης, ώστε να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ένα σύγχρονο γήπεδο”, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο αφορά την έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή της Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Οι νέες εγκαταστάσεις θα αναβαθμίσουν, όχι μόνο την περιοχή της Τούμπας, αλλά ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας άνοιξε ο δρόμος για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, ώστε, άμεσα, να μπούμε στη φάση της ανέγερσης της Νέας Τούμπας”, πρόσθεσε.

Όπως είπε, ο ίδιος συνέβαλε όπου και όπως του ζητήθηκε και θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου είδους αναπτυξιακές προσπάθειες όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments