Αθλητισμός

Ζόραν Σρετένοβιτς: Πέθανε σε ηλικία 57 ετών

Ζόραν Σρετένοβιτς: Πέθανε σε ηλικία 57 ετών

Πηγή Φωτογραφίας: eurohoops

Ο Σέρβος είχε αποτελέσει μέλος της θρυλικής Γιουγκομπλάστιγκα που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και δύο χρυσά μετάλλια με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας σε Ευρωμπάσκετ

Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από την είδηση ότι πέθανε σε ηλικία 57 ετών από ανακοπή καρδιάς, ο Ζόραν Σρετένοβιτς, ο οποίος και έχει γράψει με “χρυσά γράμματα” το όνομά του στο άθλημα.

Ο Σέρβος είχε αποτελέσει μέλος της θρυλικής Γιουγκομπλάστιγκα που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης σε μία πενταετία (1986-91), ενώ κατέκτησε και δύο χρυσά μετάλλια με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στα Ευρωμπάσκετ του 1991 και του 1995.

Το θάνατο του Σρετένοβιτς έκανε γνωστό η Αδριατική Λίγκα, η οποία και ανακοίνωσε ότι θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, στα παιχνίδια για τα ημιτελικά του U19 της διοργάνωσης.

Αφού τελείωσε την καριέρα του, ο Σέρβος αποφάσισε να παραμείνει στο μπάσκετ και να ασχοληθεί με την προπονητική. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε σε αρκετούς βαλκανικούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των Μπουντούτσνοστ, Χέμοφαρμ, Ιγκόκεα, Βοϊβοντίνα, κ.ά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments