Ελλάδα

Έθιμα του Πάσχα: Ο χορός του ΓΙΕΜ στο Σοφικό Κορινθίας

Έθιμα του Πάσχα: Ο χορός του ΓΙΕΜ στο Σοφικό Κορινθίας
Έθιμα του Πάσχα: Την Κυριακή, την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας στο Σοφικό λαμβάνει χώρα ένα εξαιρετικής ομορφιάς και γνησιότητας έθιμο του Πάσχα

Το έθιμο του Γιεμ είναι μοναδικό στην Κορινθία. Την Κυριακή, την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας στο Σοφικό λαμβάνει χώρα ένα εξαιρετικής ομορφιάς και γνησιότητας έθιμο του Πάσχα με την συμμετοχή όλων των κατοίκων της περιοχής.

Το έθιμο αυτό έχει εξαιρετική θέση στην καρδιά των κατοίκων οι οποίοι τραγουδούν και χορεύουν χωρίς καμία παρέμβαση τραγούδια που προέρχονται από την δημοτική παράδοση του τόπου. Τραγούδια που μιλούν για την ξενιτιά, τον έρωτα ,την σκλαβιά ,τον θάνατο και οι ρίζες τους χάνονται στα μονοπάτια της ιστορίας του τόπου.

Η συμμετοχή των νέων ανθρώπων κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας κάνει να θέλουμε να το αναδείξουμε για να το γνωρίσουν και άλλοι. Μας αναφέρει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σολυγείας κα Πετρούλα Στέφα.

Φέτος μετά από δύο χρόνια περιορισμών και απαγορεύσεων, μικροί και μεγάλοι αντάμωσαν ξανά, στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας, χόρεψαν, τραγούδησαν και γιόρτασαν το #Πάσχα, με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο!!!

Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ. Αναστάσιο Λυμπερίου για την πολύτιμη βοήθειά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments