Άποψη

Κίτρινες κάρτες

Κίτρινες κάρτες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

O Γιώργος Σιαδήμας αναφέρεται στο pagenews.gr για το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής και τις κίτρινες κάρτες" που έβγαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια λέει ο θυμόσοφος λαός και κάπως έτσι κινήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής βγάζοντας.. κίτρινες κάρτες στους υπουργούς του.

Ο πρωθυπουργός αφού ξεκαθάρισε οτι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έκρούσε τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας περισσότερη δουλειά από τους υπουργούς του αλλιώς θα προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι όποιος δεν παράγει έργο και ασχολείται με την προεκλογική του εκστρατεία, μπορεί να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του.

«Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι η πρόθεση μου είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε «αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μη διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών. 

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να το είπε χαριτολογώντας όπως σημείωναν συνεργάτες του αλλά ήθελε να τονίσει οτι η κυβέρνηση όχι μόνο έχει ένα χρόνο μπροστά της αλλά και μεγάλες προκλήσεις.

Τι επιδίωξε ο πρωθυπουργός με την παρέμβαση του; Αφενός να ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και αφετέρου να αφυπνίσει κάποιους υπουργούς που μπροστά στην επικείμενη μάχη του σταυρού έχουν κατεβάσει τα μολύβια.

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα σε μια περίοδο που το γεωπολιτικό παιγνίδι αλλάζει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ενώ και η ενεργειακή κρίση πιέζει. Μέσα σε αυτό σκηνικό το μόνο που δεν θέλει το Μέγαρο Μαξίμου είναι τις όποιες αρρυθμίες ή ακόμα και καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Το αν το μήνυμα ελήφθη θα φανεί το αμεσως επόμενο διάστημα. Ειδάλλως ο πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις και το επόμενο σχήμα που θα προκύψει να είναι και εκλογικό.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments