Διεθνή

Ουκρανία: Νέα δορυφορική εικόνα από το ισοπεδωμένο Azovstal στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Νέα δορυφορική εικόνα από το ισοπεδωμένο Azovstal στη Μαριούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: twitter/nexta

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο εργοστάσιο. όπου κατέφυγαν για να προστατευτούν

Ισοπεδωμένο από τις ρωσικές βόμβες είναι το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, σύμφωνα με νέα δορυφορική εικόνα της εταιρείας Maxar Technologies.

Στη φωτό διακρίνονται μεγάλες τρύπες στις στέγες – το αποκαλυπτικό σημάδι ενός στρατιωτικού χτυπήματος. Ορισμένες στέγες έχουν καταρρεύσει εντελώς και ορισμένα κτίρια έχουν μετατραπεί σε ερείπια.

Πολλά από τα οικιστικά και κυβερνητικά κτίρια ακριβώς ανατολικά του εργοστασίου έχουν επίσης καταστραφεί ολοσχερώς.

Το CNN αναφέρει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις και εκατοντάδες εναπομείναντες κάτοικοι έχουν καταφύγει στα βαθιά υπόγεια του χαλυβουργείου. Από τις δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την Παρασκευή δεν είναι σαφές αν κάποιο από τα στρατιωτικά πλήγματα κατέστρεψε κάποια από τις εγκαταστάσεις των υπογείων.

Ο Σβιατοσλάβ Παλαμάρ, διοικητής του Τάγματος Αζόφ στο εργοστάσιο, δήλωσε στο CNN την Παρασκευή ότι το εργοστάσιο έχει δεχθεί έντονο βομβαρδισμό από πυροβολικό, πλοία και αεροπορικές επιδρομές.

«Υπάρχουν υπόγεια και αποθήκες στις οποίες δεν μπορούμε να φτάσουμε επειδή βρίσκονται κάτω από χαλάσματα», δήλωσε ο Παλαμάρ. «Δεν ξέρουμε αν οι άνθρωποι εκεί είναι ζωντανοί ή όχι. Υπάρχουν παιδιά ηλικίας τεσσάρων μηνών έως 16 ετών. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι σε μέρη που δεν μπορείς να φτάσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments