Άποψη

ΝΔ: Τρεις κρίσιμες και χρήσιμες εβδομάδες

ΝΔ: Τρεις κρίσιμες και χρήσιμες εβδομάδες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/Αρχείου

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr ότι ο Μάιος λειτουργεί για τα κομματικά επιτελεία σαν προάγγελος μιας καλοκαιρινής ραστώνης, μια μορφή υπόσχεσης για θερινή χαλάρωση των υψηλών ρυθμών εργασίας

Συνήθως, ο Μάιος λειτουργεί για τα κομματικά επιτελεία σαν προάγγελος μιας καλοκαιρινής ραστώνης, μια μορφή υπόσχεσης για θερινή χαλάρωση των υψηλών ρυθμών εργασίας. Αυτό δεν φαίνεται, όμως, να επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καλείται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για επείγοντα ζητήματα και να εφαρμόσει ήδη ειλημμένες αποφάσεις.

Μπορεί το τρίτο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έλαβε έναν μάλλον διεκπεραιωτικό χαρακτήρα με έναν μόνο υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου και οι δημοσκοπήσεις να εξακολουθούν να είναι ευνοϊκές για το κυβερνών κόμμα, η ΝΔ θέλει να αποφύγει την οδό της πολιτικής οίησης, που οδηγεί σε αδόκητες κομματικές απογοητεύσεις.

Για τον λόγο αυτό, ο κομματικός οργανισμός δουλεύει για την αρτιότερη δυνατή διοργάνωση του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ, που εγκαινιάζει τις εργασίες του την ερχόμενη Παρασκευή και όπου αναμένεται να δώσουν αγωνιστικό «παρών» αι γενναίαι πάσαι της Κεντροδεξιάς και να επιβεβαιωθεί η ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα του κυβερνητικού προγράμματος.

Η ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του προγράμματος της ΝΔ έχει ήδη υπαγορευθεί εν πολλοίς από τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, με ό,τι αρνητικό και δυσμενές αυτές συνεπάγονται στους πάντα κρίσιμους τομείς της ενέργειας και της αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών. Ο Πρόεδρος της  ΝΔ και της Κυβέρνησης έχει ήδη θέσει εμφατικά το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού και, παράλληλα, παρακολουθεί στενά τις σχετικές διεργασίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα ζητήματα του ρωσοουκρανικού πολέμου, της ενεργειακής κρίσης και της συναπτόμενης αύξησης των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες πρόκειται να τεθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση, που είναι προγραμματισμένο να έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 17 Μαΐου στον Λευκό Οίκο.

Η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου του κόμματος είναι ήδη, λοιπόν, φορτωμένη με υποχρεώσεις και προκλήσεις, στις οποίες καλείται το κυβερνών κόμμα να ανταποκριθεί με επιτυχία, αν θέλει να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, κυρίως στο εσωτερικό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments