Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό με νεκρούς και τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό με νεκρούς και τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: twitter/screenshot

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας κι έγινε γνωστή από τον τοπικό κυβερνήτη - Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες

Πύραυλος έπληξε την Οδησσό, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης, Μαξίμ Μαρτσένκο στο Telgram, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες

Παράλληλα, ο  δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne της Ουκρανίας επικαλέστηκε τη νότια στρατιωτική διοίκηση να λέει ότι το χτύπημα είχε καταστρέψει ένα θρησκευτικό κτίριο.

Για τρίτη φορά έγινε στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών γέφυρα στρατηγικής σημασίας στην Οδησσό, ενώ καταστράφηκε και στρατιωτικό αεροδρόμιο στην ίδια περιοχή, στο οποίο είχαν αποθηκευτεί, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπλα και πυρομαχικά από δυτικά κράτη.

Μετ’ εμποδίων η εκκένωση του Άζοφστλ

Εκατοντάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα καταφύγια του εργοστασίου Αζοφστάλ, αφότου απομακρύνθηκε η πρώτη ομάδα περίπου 100 ανθρώπων την Κυριακή, στη συνέχεια όμως άρχισαν ξανά οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Λεωφορεία που ήταν προγραμματισμένο να μεταφέρουν περισσότερους αμάχους για να απομακρυνθούν από την Μαριούπολη δεν έχουν φτάσει ακόμη στο συμφωνημένο σημείο παραλαβής, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αντικρούοντας προηγούμενη αναφορά ότι αυτοί οι πολίτες είχαν εγκαταλείψει την κατεστραμμένη πόλη στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 3.153 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Διευκρίνισε ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments