Διεθνή

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Τρεις “ύποπτοι” θάνατοι παιδιών στην Ινδονησία

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Τρεις “ύποπτοι” θάνατοι παιδιών στην Ινδονησία
Περισσότερα από 200 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 12 χώρες μέχρι στιγμής και ειδικοί παροτρύνουν τους γονείς να είναι σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε "ύποπτο" σύμπτωμα

Στη μυστηριώδη ηπατίτιδα, αποδίδεται αν και δεν επιβεβαιώνεται, ο θάνατος τριών παιδιών, την ώρα που καταγράφονται τουλάχιστον 200 κρούσματα της μυστηριώδους ασθένειας, που πλήττει κυρίως τα παιδιά.

Το υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας δήλωσε ότι τρεις νεαροί πέθαναν από «ύποπτη οξεία ηπατίτιδα» τον περασμένο μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Όλοι ήταν από την πρωτεύουσα της Τζακάρτα και υπέφεραν από ναυτία, έμετο, διάρροια, ίκτερο, πυρετό και επιληπτικές κρίσεις.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα ξεπερνούν τα 200 σε όλο τον κόσμο, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι πολλά δεν έχουν αναφερθεί επισήμως.

Τα περισσότερα κρούσματα 145 βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ΗΠΑ να βλέπουν να αυξάνονται οι μολύνσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε έναν θάνατο, χωρίς ωστόσο να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες για την εθνικότητα και την ηλικία, ενώ εξετάζεται ως ύποπτος άλλος ένας θάνατος στις ΗΠΑ.

Οι γονείς έχουν παροτρυνθεί να προσέχουν για σημάδια της σοβαρής ασθένειας, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε όλο τον κόσμο.

Δεκάδες παιδιά μεταξύ ενός μηνός και 16 ετών έχουν χτυπηθεί από φλεγμονή του ήπατος σε περισσότερες από 12 χώρες.

Επί του παρόντος, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πιο πιθανή αιτία είναι ένας αδενοϊός – κοινοί ιοί που προκαλούν συμπτώματα γρίπης και γαστρεντερικά και συνήθως υποχωρούν χωρίς μόνιμα προβλήματα.

Στα παιδιά γενικά προκαλούν μια ήπια ασθένεια, με φλεγμονή του ήπατος (ηπατίτιδα) σπάνια σε υγιή νεαρά άτομα.

Παραδοσιακά, ο τύπος των λοιμώξεων που προκαλούνται περιλαμβάνουν το αυτί, το κοινό κρυολόγημα, το ροζ μάτι και την αμυγδαλίτιδα, με συμπτώματα όπως βήχα, πονόλαιμο, διάρροια και πυρετό.

Αλλά αυτή η ασθένεια έχει προκαλέσει σύγχυση στην επιστημονική κοινότητα, καθώς πολλά παιδιά χρειάζονται μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε σε μια έκθεση του Οργανισμού Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο αδενοϊός τύπου 41F μπορεί να ευθύνεται.

Τουλάχιστον 74 από τα παιδιά βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί  από αδενοϊό. Περίπου 20 είχαν Covid και 19 είχαν και μόλυνση από Covid και αδενοϊό.

Οι γονείς παροτρύνονται να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης των ιών επιβλέποντας τα παιδιά τους όταν πλένουν τα χέρια τους για να βεβαιωθούν ότι το κάνουν σχολαστικά.

Τα 10 συμπτώματα που πρέπει να θέσουν σε “συναγερμό” τους γονείς είναι:

  1. Σκούρα ούρα
  2. Χλωμό, γκρι-χρωματιστό καστανό
  3. Φαγούρα στο δέρμα
  4. Κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος (ίκτερος)
  5. Πόνος μυών και αρθρώσεων
  6. Υψηλή θερμοκρασία
  7. Αίσθημα και άρρωστος
  8. Αισθάνεστε ασυνήθιστα κουρασμένοι όλη την ώρα
  9. Απώλεια όρεξης
  10. Πόνος στην κοιλιά

Με πληροφορίες απο The Sun

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments