Πολιτισμός

«Ukraine Days»: Αφιέρωμα στην ειρηνική Ουκρανία του κάποτε από τον Vinca Petersen

«Ukraine Days»: Αφιέρωμα στην ειρηνική Ουκρανία του κάποτε από τον Vinca Petersen

Πηγή Φωτογραφίας: Frieze

«Ukraine Days»: Η καλλιτέχνης Vinca Petersen και η γκαλερί Edel Assanti με έδρα το Λονδίνο ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Ουκρανίας.

Η καλλιτέχνις Vinca Petersen και η γκαλερί Edel Assanti με έδρα το Λονδίνο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Ουκρανίας. Η διαδικτυακή έκθεση, που θα διαρκέσει έναν μήνα, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου και θα περιλαμβάνει εμφανίσεις από τη Sophie Barker, το Mostar Diving Club και τους Gunville Flats με τη Harriet James.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vinca Petersen (@vincapetersen)

Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει χρήματα για το Future Youth Project (FYP), μια μικρή οργάνωση που ιδρύθηκε για πρώτη φορά από την Petersen και τη φίλη της Clare Cameron το 2010. Περιγράφεται από την καλλιτέχνιδα ως «ένα μικρό πρόγραμμα για μεγάλη αλλαγή». Η φιλανθρωπική οργάνωση επικεντρώνεται στη νεολαία και εκτελεί ανθρωπιστικά προγράμματα στην Ουκρανία από την ίδρυσή της. Αυτή η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε ευάλωτους ανθρώπους που πλήττονται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο με τη Ρωσία και τα κεφάλαια θα μοιραστούν μεταξύ της FYP και της αδελφής οργάνωσης στην Ουκρανία, Happy Child Foundation.

«Ταξιδεύω στην Ουκρανία από το 2000, όταν οδήγησα εκεί για πρώτη φορά ένα φορτηγό 7,5 τόνων γεμάτο βοήθεια για τους ανθρώπους που ζουν στη σκιά της καταστροφής του Τσερνόμπιλ» λέει η Petersen.

«Το 2010, βρήκαμε μια ομάδα ενηλίκων και παιδιών με αναπηρία να αργοπεθαίνουν σε ένα απομακρυσμένο ίδρυμα στη νοτιοανατολική Ουκρανία και αποφασίσαμε να τους βοηθήσουμε. Ένας στενός φίλος και εγώ δημιουργήσαμε το Future Youth Project (FYP), ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε με βάση την αρχή της αμοιβαίας προσφοράς. Έχουμε οδηγήσει το μικρό λεωφορείο του FYP στην Ουκρανία τρεις φορές και την έχουμε επισκεφθεί πολλές άλλες φορές, παίρνοντας μαζί μας εθελοντές που θέλουν να εργαστούν μαζί μας για αυτό τον σκοπό, ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε αυτούς που βρίσκονται στο ίδρυμα».

Οι εικόνες που διατίθενται προς πώληση –σε ειδική αρίθμηση των 20 η καθεμιά, όλες στην τιμή των 200 λιρών– τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των πολλαπλών ταξιδιών της Petersen στην Ουκρανία και αποτυπώνουν τους «ζεστούς, φιλόξενους και υπέροχα ιδιόρρυθμους» ανθρώπους και περιοχές της χώρας. «Πίσω από αυτόν τον έρανο κρύβεται η προσωπική μου, διαρκώς αυξανόμενη αγάπη για μια χώρα και τους ανθρώπους της» λέει η καλλιτέχνης για την ιδιαίτερη σχέση της με την Ουκρανία.

Η φιλανθρωπική οργάνωση της Petersen συνεργάζεται με το Happy Child Foundation εδώ και 12 χρόνια. «Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος είμαστε σε επαφή με τους φίλους και τους συναδέλφους μας εκεί» λέει.

«Καταφέραμε να βοηθήσουμε κάποιους από αυτούς να πραγματοποιήσουν το δύσκολο ταξίδι προς την ασφάλεια εκτός Ουκρανίας, αλλά τώρα επικεντρώνονται στο να βοηθήσουν αυτούς που έμειναν πίσω. Μαζί στέλνουμε ουσιαστική βοήθεια στις ανάδοχες οικογένειές μας και σε άλλες οικογένειες εκεί, που γνωρίζουμε ότι αγωνίζονται να βρουν βασικές προμήθειες».

Η καλλιτέχνης ελπίζει ότι ο έρανος θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο FYP και στο Happy Child Foundation, μπροστά στην καταστροφή που προκαλεί ο πόλεμος. «Η FYP έχει την υποστήριξη πολλών ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια, και ανάμεσα στους φίλους μας έχουμε τόσο ταλαντούχους μουσικούς που ήταν προφανές. Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε μια βραδιά διασκέδασης και αλληλεγγύης για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς φίλους μας» λέει η Petersen.

«Όταν η γκαλερί μου Edel Assanti προσέφερε τον ολοκαίνουργιο χώρο της για να τον χρησιμοποιήσουμε, ήταν απολύτως λογικό να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση εκεί και ταυτόχρονα να κάνουμε μια διαδικτυακή έκθεση. Μου έδωσε επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τις εικόνες που τράβηξα κατά τη διάρκεια πιο ευτυχισμένων εποχών στην Ουκρανία για να βοηθήσω τους Ουκρανούς τώρα. Αυτές οι εκτυπώσεις είναι συναισθηματικά φορτισμένες για μένα, αλλά έχουν επίσης μια θετικότητα που νομίζω ότι είναι σημαντικό να μοιραστούμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments