Άποψη

Μία σημαντική νίκη των δουλεμπόρων

Μία σημαντική νίκη των δουλεμπόρων

Πηγή Φωτογραφίας: Makthes.gr/ JANEK SKARZYNSKI / AFP)

Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο pagenews.gr για μία πρόσφατη είδηση οι διαστάσεις της οποίας μάλλον δεν αξιολογήθηκαν όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα

Μία πρόσφατη είδηση οι διαστάσεις της οποίας μάλλον δεν αξιολογήθηκαν όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα παρότι είναι ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος, είναι ο εξαναγκασμός σε παραίτηση  του επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λεγκέρι.

Ο Λεγκέρι υπέβαλε την παραίτησή του από την ευρωπαϊκή υπηρεσία ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής διότι έχει κινηθεί έρευνα εναντίον του για υποτιθέμενη συνέργεια της Frontex σε επαναπροωθήσεις μεταναστών που έκανε η Ελληνική Ακτοφυλακή. Τις ανακρίσεις μάλιστα διενεργεί  η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης, ΟLAF!

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία σημαντική νίκη των δουλεμπορικών κυκλωμάτων τα οποία με τα εκατοντάδες εκατομμύρια μαύρου τζίρου που κάνουν έχουν προφανώς την ευχέρεια να αποκτούν προσβάσεις σε υψηλά κλιμάκια της ευρωπαϊκής; Βαβέλ.

Καταφέρνουν έτσι να αντιστρέφουν τους ρόλους και τις έννοιες και αντί να επικροτείται ο επικεφαλής της Frontex που φυλά τα ευρωπαϊκά σύνορα από τη δράση των δουλεμπόρων και κυρίως από την τουρκική εργαλειοποίηση των μεταναστών η οποία έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης, ελέγχεται επειδή κάνει τη δουλειά του!  Τη δουλειά για την οποία υποτίθεται δημιουργήθηκε  η Frontex, τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.

Πρόκειται για μία τόσο θρασεία, οργανωμένη και απροκάλυπτη παρέμβαση με στόχο την κάλυψη των δουλεμπορικών κυκλωμάτων και όσων οργανώνουν υβριδικές επιχειρήσεις κατά της Ευρώπης και κρατών-μελών όπως η Ελλάδα, που οι εμπλεκόμενοι στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς την υλοποιούν μπροστά στα μάτια όλων, βέβαιοι όντες ότι κανείς δεν θα τους πει κατάμουτρα το αυτονόητο: Ότι αντί να διαφυλάττουν τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Ευρώπης, λειτουργούν ως συνεργάτες τους Ερντογάν και των διακινητών.

Είναι σίγουροι ότι κανείς δεν θα τους ρωτήσει το προφανές, πως είναι δυνατόν να μην κινούνται κατά του οργανωτή της παράνομης διακίνησης μεταναστών, της Τουρκίας, και αντιθέτως να εγκαλούν τη χώρα που αμύνεται στην οργανωμένη εισβολή και τη Frontex η οποία παραδόξως από κάποια φάση και μετά έκανε τη δουλειά της διότι διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τι πραγματικά γίνεται στο Αιγαίο.

Και βέβαια μεγάλη βοήθεια στα κυκλώματα προσφέρουν οι εγχώριοι χρήσιμοι ηλίθιοι της Αριστεράς – αν υποθέσουμε το καλό σενάριο ότι είναι ηλίθιοι και ότι κάποιοι δεν είναι συνεργοί στη μπίζνα – οι οποίοι αντί να συνδράμουν την ελληνική κυβέρνηση στην επίθεση που δέχεται από τις δουλεμπορικές απολήξεις στην ΕΕ, βρίσκουν ευκαιρία να της επιτεθούν επειδή δήθεν κάνει pushbacks…

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μεταξύ αυτών οι οποίοι πρωτοστατούν στις πιέσεις για έρευνα κατά του Λεγκέρι και τους οποίους μονίμως βρίσκει μπροστά της η Ελλάδα στο μεταναστευτικό είναι οι Σουηδοί. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η περίεργη για την εμμονή της κατά της χώρας μας στο εν λόγω θέμα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, είναι Σουηδή.

Και αν κάποιος είχε αμφιβολίες για τα κίνητρα συγκεκριμένων ευρωπαϊκών κύκλων και θεωρούσε ότι η στάση τους οφείλεται σε άγνοια για το τι πραγματικά συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και σε καλοπροαίρετη ανθρωπιστική ανησυχία για τους μετανάστες, μετά από την απόπειρα μαζικής εισβολής στον Έβρο όπου όλος ο πλανήτης κατάλαβε τι συμβαίνει και ύστερα από τόσο οπτικό υλικό που έχει διοχετεύσει η ελληνική κυβέρνηση στην ΕΕ όπου φαίνεται η τουρκική ακτοφυλακή να καθοδηγεί τις λέμβους με τους μετανάστες προς τα ελληνικά ύδατα, μία εξήγηση μένει.

Αυτή που πρέπει να καταγγείλει ευθέως η ελληνική κυβέρνηση μήπως και μαζευτούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments