Πολιτισμός

Met Gala 2022: Το ιστορικό φόρεμα της Marilyn Monroe φόρεσε η Kim Kardashian

Met Gala 2022: Το ιστορικό φόρεμα της Marilyn Monroe φόρεσε η Kim Kardashian

Πηγή Φωτογραφίας: ABC News-Yahoo -ς India Today

Η Kim Kardashian δήλωσε ότι ήταν τιμή της που φόρεσε το εμβληματικό φόρεμα στο Met Gala 2022.

Με το θέμα του Met Gala 2022 να είναι «In America: Anthology of Fashion», δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ρούχα της εκδήλωσης έχει σχέση με τη Marilyn Monroe. Άλλωστε, η θρυλική ηθοποιός είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ιστορίας της αμερικανικής ποπ κουλτούρας και τα λαμπερά ντυσίματά της συνεχίζουν να εμπνέουν λεγεώνες ραπτικών και ειδήσεων μόδας σε όλο τον κόσμο. Έτσι τη Δευτέρα, όταν η Kim Kardashian μπήκε στο κόκκινο χαλί του Met Gala με το ίδιο φόρεμα που φορούσε η Marilyn Monroe έξι δεκαετίες νωρίτερα, ο κόσμος σταμάτησε να κοιτάζει επίμονα. Το εν λόγω φόρεμα δεν είναι συνηθισμένο γιατί είναι εδραιωμένο στη δημόσια μνήμη και την αμερικανική ιστορία όπως πολύ λίγοι άλλοι. Είναι το ρούχο που φορούσε η Marilyn Monroe όταν επέλεξε να τραγουδήσει το περίφημο  «Happy Birthday» στον Πρόεδρο John F. Kennedy το 1962.

Σύμφωνα με δήλωση της Julien’s Auctions, ιδού πώς πάει η ιστορία: Το Σάββατο, 19 Μαΐου 1962, σε έναν έρανο των Δημοκρατικών στο Madison Square Garden, ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι γιόρταζε επίσης πρόωρα τα 45α γενέθλια με παρουσία πάνω από 15.000 επισκέπτες. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση που σύντομα έμελλε να γράψει ιστορία, ήταν και η θρυλική Μέριλιν Μονρό με δημιουργία Jean Louis.

Το διάφανο, που αγκαλιάζει το σώμα, εξώπλατο φόρεμα στο χρώμα της σάρκας ήταν εμπνευσμένο από ένα σκίτσο του Bob Mackie. Εκτός από τη θρυλική ομορφιά της Μέριλιν Μονρό, χιλιάδες ραμμένα στο χέρι κρύσταλλα στο σύνολο φρόντισαν όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην σταρ του Χόλιγουντ. Σύμφωνα με το People, το φόρεμα ήταν τόσο στενό που η Μέριλιν Μονρό έπρεπε να ραφτεί σε αυτό πριν την εμφάνισή της. Και μόλις τράβηξε την προσοχή όλων των παρευρισκομένων, η Marilyn Monroe άρχισε να τραγουδά το «Happy Birthday Mr President» με την καταγεγραμμένη αποπνικτική φωνή της. Τους στίχους του τραγουδιού είχε γράψει η ίδια. Το τραγούδι και η ερμηνεία πέρασαν ως μια εμβληματική στιγμή στην αμερικανική ιστορία και αναφέρθηκαν ευρέως στον Τύπο, κάνοντας το φόρεμα ανεξίτηλο μέρος της ιστορίας των κοστουμιών της χώρας.

Το φόρεμα είναι επίσης ιδιαίτερης σημασίας καθώς η Μέριλιν Μονρό πέθανε μόλις τρεις μήνες αργότερα, κάνοντας αυτή μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της

Το φόρεμα πουλήθηκε το 2016 σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο Julien’s για 4,81 εκατομμύρια δολάρια και αυτή τη στιγμή ανήκει στο Believe It or Not του Ripley. Το προσαρμοσμένο φόρεμα κόστισε στη Μέριλιν Μονρόε περίπου 1.440 δολάρια το 1962. Η Kim Kardashian, σε μια ειδική ανάρτηση στο Instagram, δήλωσε ότι ήταν όντως τιμή που μπόρεσα να φορέσω το φόρεμα που κάποτε προτιμούσε ο θρύλος. Μοιράζοντας μια φωτογραφία της με το φόρεμα, έγραψε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που φοράω το εμβληματικό φόρεμα που φόρεσε η Μέριλιν Μονρό το 1962 για να τραγουδήσει το «Happy Birthday» στον Πρόεδρο John F. Kennedy. Είναι ένα εντυπωσιακό στενό φόρεμα που στολίζεται με περισσότερους από 6.000 ραμμένους στο χέρι κρύσταλλα από τον Jean Louis.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments