Αθλητισμός

Μίνο Ραϊόλα: Πλήθος ποδοσφαιρικών αστέρων στην κηδεία του [pic]

Μίνο Ραϊόλα: Πλήθος ποδοσφαιρικών αστέρων στην κηδεία του [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: MySportDab

Μίνο Ραϊόλα: Kηδεύτηκε σήμερα [6/5] στο Μόντε Κάρλο, με παρουσία πολλών ποδοσφαιριστών παγκόσμιας κλάσης, μεταξύ των οποίων ήταν οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Έρλινγκ Χάαλαντ και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.

Ο Μίνο Ραϊόλα κηδεύτηκε σήμερα [6/5] στο Μόντε Κάρλο, με παρουσία πολλών ποδοσφαιριστών παγκόσμιας κλάσης, μεταξύ των οποίων ήταν οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Έρλινγκ Χάαλαντ και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.

Ο Ιταλός μεγαλοατζέντης πέθανε στις 30 Απριλίου και σε ηλικία 54 ετών, μετά από “μάχη” μηνών για την υγεία του, εξαιτίας μίας “βαριάς” ίωσης που προκάλεσε μόλυνση των πνευμόνων του.

Ο Ραϊόλα υπήρξε άλλωστε ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ παικτών στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, παίζοντας κομβικό ρόλο σε πλήθος μετεγγραφών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ποιος ήταν ο Ραϊόλα

Ο Μίνο Ραϊόλα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς ατζέντηδες στον κόσμο, εκπροσωπώντας τους Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Erling Haaland, Marco Verratti, Moise Kean, Henrikh Mkhitaryan, Gianluigi Donnarumma, Mario Balotelli και άλλες υψηλές προσωπικότητες.

Ο Ραϊόλα έπαιξε ρόλο σε πολλές μεταγραφές μεγάλων χρημάτων κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του, όπως η μεταγραφή του Πογκμπά από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2016. Mino Raiola has died aged 54

Η καριέρα του ως ατζέντη ξεκίνησε τη δεκαετία του ογδόντα, μεσολαβώντας τη μετακίνηση του Ντένις Μπέργκαμπ από τον Άγιαξ στην Ίντερ το καλοκαίρι του 1993. Συμμετείχε στην ιστορική μετακίνηση του Ρομπίνιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μάντσεστερ Σίτι – την πρώτη μεταγραφή της εποχής του Σεΐχη Μανσούρ.

Από σερβιτόρος… παγκόσμιος διαπραγματευτής

Ο Μίνο Ραϊόλα γεννήθηκε το 1967 στη Νοσέρα, στο Σαλέρνο, στη νότια Ιταλία. Μετακόμισε στην ολλανδική πόλη Χάρλεμ ένα χρόνο αργότερα με τους γονείς του. Μεγαλώνοντας στην Ολλανδία, ο πατέρας του άνοιξε μια επιτυχημένη επιχείρηση εστιατορίου όπου ο  πέρασε τα νεανικά του χρόνια δουλεύοντας ως σερβιτόρος. Παράλληλα, πήρε το απολυτήριο λυκείου και φοίτησε στο πανεπιστήμιο για δύο χρόνια, γράφοντας στη Νομική Σχολή.

Περισσότεροι από 20 παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εκπροσωπούνταν από τον Ιταλό ατζέντη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments