Διεθνή

Ολλανδία: Δύο νεκροί και 3 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε φάρμα φροντίδας

Ολλανδία: Δύο νεκροί και 3 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε φάρμα φροντίδας

Πηγή Φωτογραφίας: BBC

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ νωρίτερα φέρεται να είχε σκοτώσει κι έναν 60χρονος σε άλλη περιοχή - Μία 16χρονη και μία 34χρονη τα θύματα της επίθεσης

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε μια ολλανδική φάρμα ψυχικής φροντίδας που παρέχει θεραπεία σε άτομα με αναπηρίες ή προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ένα 16χρονο κορίτσι και μια γυναίκα ηλικίας 34 ετών σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στη φάρμα Tro Tardi, στα ανατολικά του Ρότερνταμ.

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε αργότερα έναν ένοπλο ύποπτο σε ένα κοντινό πάρκο.

Ένα 13χρονο αγόρι και μια 20χρονη γυναίκα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ένα πέμπτο άτομο τραυματίστηκε ελαφρά.

“Ο ύποπτος έχει συλληφθεί και το όπλο κατασχέθηκε. Οι μάρτυρες παρακολουθούνται και τους παρέχεται βοήθει” ανέφερε η αστυνομία του Ρότερνταμ στο Twitter. 

Αργότερα αποκάλυψαν ότι ο κρατούμενος καταζητούνταν για τον θάνατο ενός 60χρονου άνδρα σε ένα κατάστημα σε περιοχή νοτιοδυτικά του Ρότερνταμ.

Η αστυνομία είπε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο κίνητρο για την επίθεση της Παρασκευής. Αναγνώρισαν τον ύποπτο ως έναν 38χρονο ο οποίος διέμενε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη Φάρμα. Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήταν γνωστός στην αστυνομία ως «μπερδεμένος και ενοχλητικός».

Οι φάρμες φροντίδας ενθαρρύνουν τα άτομα με σωματικές αναπηρίες ή προβλήματα ψυχικής υγείας να εκτελούν ελαφρά αγροτικά καθήκοντα. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments