Οδηγός

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Το νέο πρωτόκολλο

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Το νέο πρωτόκολλο

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Η νέα ΚΥΑ ορίζει αναλυτικά τα μέτρα για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μετά την εισήγηση των ειδικών το κράτος αποφάσισε οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να συνεχίσουν την διενέργεια rapid test. Σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση των αρμόδιων υπουργείων θα γίνονται δύο rapid test ανά εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορoνοϊό το τελευταίο εξάμηνο, υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα. Ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Τι ισχύει για όσους δουλεύουν λιγότερες ώρες

Κατά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΥΑ, ο έλεγχος διενεργείται οποτεδήποτε εντός της εργάσιμης εβδομάδας κάθε εργαζομένου, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια. Όπως ορίζει το ΦΕΚ:

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται μία (1) ημέρα την εβδομάδα ή δύο (2) ημέρες την εβδομάδα με χρονική απόσταση μεταξύ αυτών κατά μέγιστο μία (1) ημέρα, υποχρεούνται, στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, υπό τους ίδιους όρους, μία (1) φορά την εβδομάδα έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στον χώρο εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments