Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Απόλλων Πατρών: Απλά… ισοπεδωτικός [vid]

Παναθηναϊκός – Απόλλων Πατρών: Απλά… ισοπεδωτικός [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών: Οι "πράσινοι" ήταν καταιγιστικοί για 30 λεπτά και πήραν εύκολα τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα με 78-68

Ο Παναθηναϊκός ήταν το αφεντικό του αγώνα και το απέδειξε από την αρχή μέχρι το… τέλος. Οι “πράσινοι”, παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ, πήραν εύκολα τη νίκη με 78-68 επί του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ και πάνε στη διακοπή του πρωταθλήματος με το κεφάλι τους ήσυχο.

Μέικον με 18, Ουάιτ με 16 και Κασελάκης με 10 πόντους αντίστοιχα ήταν οι κορυφαίοι για το Τριφύλλι, όπου ο Γιώργος Βόβορας είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του. Ντεμπούτο για τον Πέιτον Σίβα, ο οποίος θέλει ακόμα χρόνο για να εγκλιματιστεί, ενώ θετική επιστροφή για τον Στέφαν Γιόβιτς, μετά από 2,5 μήνες απουσία.

Το ματς

Με τους Μέικον, Σαντ Ρος, Μαντζούκα, Ουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Απόλλων Πατρών και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι “πράσινοι” είχαν ελαφρύ προβάδισμα (7-5), με την επίθεση να είναι αυτή που κυριαρχούσε και στις δύο ομάδες.

Ήταν ενδεικτικό πως στο 5’ το σκορ ήταν αρκετά υψηλό (13-12) και έτσι στο 3:41 ο Στέφαν Γιόβιτς μπήκε ξανά στο παρκέ, μετά από 2,5 μήνες απουσίας. Τα τρίποντα των Ουάιτ και Μέικον ανέβασαν τη διαφορά στους 10 (24-14) στο 7’, με τον Αμερικανό γκαρντ να φτάνει στους 10 πόντους.

Στο 1:13 έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα ο Πέιτον Σίβα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Μέικον να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην επίθεση, όντας πραγματικός ηγέτης, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 27-22.

Toυ έβαλε… δύσκολα ο Απόλλωνας

Οι Πατρινοί, με την έναρξη της 2ης περιόδου, εκμεταλλευθήκαν στο έπακρο τις κακές επιλογές των “πρασίνων” σε άμυνα και επίθεση και στο 13’ μείωσαν στον πόντο (27-26). Αυτό το γεγονός αφύπνισε τους γηπεδούχους, όπου από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά έτρεξαν ένα σερί 7-0.

Με zone press σε όλο το γήπεδο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει ξανά σε διψήφια επίπεδα (36-26) στο 16’ και έτσι ο Γιώργος Βόβορας δοκίμασε συνεχώς πρόσωπα και σχήματα. Το ματς συνέχιζε να είναι αρκετά ανοιχτό, καθώς πολύ λίγες φορές οι δύο ομάδες έπαιζαν με τακτική και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με τον Εξάστερο να είναι μπροστά με 44-36, μιας και ο Απόλλωνας έτρεξε ένα επιμέρους 8-10. Παναθηναϊκός

Το “σοκ” του έκανε… καλό!

Οι Πατρινοί μπήκαν πιο δυναμικά στην 3η περίοδο και με 2 τρίποντα του Δίπλαρου κατάφεραν κα μείωσαν στους 4 (46-42) στο 22′, μιας και το Τριφύλλι ήταν αρκετά νωθρό. Όμως ο Οκάρο Ουάιτ το πήρε… προσωπικά και με προσωπικά καλάθια (φτάνοντας στους 16 πόντους) έκανε το 54-42, δύο λεπτά αργότερα και από κει και μετά οι γηπεδούχοι ήταν… 0ασταμάτητοι.

Μέσα σε 3 λεπτά ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα 16-0 σερί (από το 46-42 στο 62-42 στο 26′), έχοντας επιβάλλει ολοκληρωτικά το ρυθμό του και να “καθαρίζει” από πολύ νωρίς την υπόθεση νίκη. Ήταν χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι ήταν άποντοι για 8 λεπτά και αυτό το Τριφύλλι όχι μόνο το εκμεταλλεύθηκε, αλλά έδωσε την ευκαιρία για rotation και έτσι με το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το +26 (70-44).

Διαδικαστικού χαρακτήρα παιχνίδι

Τα πράγματα είχαν κριθεί από νωρίς και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Απόλλωνας προσπάθησε να “τρέξει” και να κατεβάσει την εις βάρους του διαφορά (72-51 στο 33′). Ήταν χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα επιμέρους 4-10, μιας και ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την… τρίτη του ομάδα και αυτό οι Αχαιοί το εκμεταλλεύθηκαν.

Όμως αυτό δεν άλλαξε κάτι, ως προς την εξέλιξη του αγώνα και έτσι ο Εξάστερος πήρε με σχετική ευκολία τη νίκη με 78-68 και έχει τη δυνατότητα να “γεμίσει” τις μπαταρίες του για 14 μέρες, μιας και ο επόμενός αγώνας είναι στις 21 Μαΐου με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Τα δεκάλεπτα: 27-22, 44-36, 70-44, 78-68

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments