Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση ενός ακόμη πυραύλου

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση ενός ακόμη πυραύλου

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Advent, Mid-Day

Βόρεια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο «άγνωστου τύπου» από τις ανατολικές ακτές της, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο «άγνωστου τύπου» από τις ανατολικές ακτές της, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, με τον στρατό της Νότιας Κορέας να εκτιμά ότι πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο. Και το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας επεσήμανε στο Twitter ότι ενδέχεται να πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο.

Την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει έναν άλλο πύραυλο προς τη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, αφού η Πιονγκγιάνγκ δεσμεύθηκε να αναπτύξει τις πυρηνικές της δυνάμεις “ με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα”.

Η σημερινή είναι η 15η οπλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας για φέτος, η οποία έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές εκτοξεύσεις βαλλιστικών και υπερηχητικών πυραύλων. Τον Μάρτιο εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), τερματίζοντας το μορατόριουμ που είχε κηρύξει μονομερώς το 2017.

Η Βόρεια Κορέα αψηφά παράλληλα τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ πως είναι έτοιμες για διάλογο. Η διαδικασία διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παραμένει στο απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε το 2019.

Δοκιμή νέου οπλικού συστήματος υπό το βλέμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε τη δοκιμαστική βολή ενός νέου οπλικού συστήματος, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ (KCNA).

Από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σεούλ έγινε γνωστό ότι εκτοξεύτηκαν δύο βλήματα από την ανατολική ακτή της Βορείου Κορέας προς τη θάλασσα. kIM

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ, τα βλήματα εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Χαμχούνγκ γύρω στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα), έφθασαν τα 25 χιλιόμετρα στο απόγειό τους και διένυσαν απόσταση 110 χιλιομέτρων με μέγιστη ταχύτητα κάτω από 4 Μαχ (Mach), σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό επιτελείο.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Rodong Sinmun δείχνουν έναν χαμογελαστό Κιμ — περιτριγυρισμένο από ένστολους αξιωματούχους — να πανηγυρίζει καθώς παρακολουθεί αυτό που περιγράφεται ως δοκιμαστική βολή του όπλου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το KCNA, «το νέου τύπου κατευθυνόμενο οπλικό σύστημα… έχει μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά στη δραστική βελτίωση της ισχύος πυρός των μονάδων πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας στην πρώτη γραμμή και στην ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας των τακτικών πυρηνικών όπλων» της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments