Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου «αγνώστου τύπου»

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου «αγνώστου τύπου»

Πηγή Φωτογραφίας: The West Australian, Guardian TV

Βόρεια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο «άγνωστου τύπου» προς τα ανατολικά, έχοντας ως κατεύθυνση τη Θάλασσα της Κορέας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο «άγνωστου τύπου» προς τα ανατολικά, έχοντας ως κατεύθυνση τη Θάλασσα της Κορέας, όπου βρίσκεται και ο θαλάσσιος χώρος της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο.

Πρόκειται για τη 14η οπλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ μέσα στη χρονιά, που καταγράφεται μία εβδομάδα μετά τη δήλωση του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ότι θα το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του θα «αναπτυχθεί» με τη «μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα». Βόρεια Κορέα:

Εντός 2022, η Πιονγκγιάνγκ έχει ήδη κάνει αρκετές δοκιμές βαλλιστικών και υπερηχητικών πυραύλων· ανάμεσά τους, εκτόξευσε τον Μάρτιο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), τερματίζοντας το μορατόριο που είχε κηρύξει μονομερώς το 2017.

Η Βόρεια Κορέα αψηφά παράλληλα τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ πως είναι έτοιμες για διάλογο. Η διαδικασία διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παραμένει στο απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε το 2019.

Η σημερινή δοκιμή καταγράφεται μερικά εικοσιτετράωρα προτού αναλάβει τα καθήκοντά του (τη 10η Μαΐου) ο Γιουν Σοκ-γελ, ο νέος συντηρητικός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι θα ασκήσει πολύ πιο σκληρή πολιτική έναντι της Πιονγκγιάνγκ.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ενίσχυση και ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «ενισχύσει και να αναπτύξει» το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία επετείου και στρατιωτικής παρέλασης στην Πιονγκγιάνγκ, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

«Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα για να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας μας με ταχύτερο ρυθμό», είπε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης , σύμφωνα με το πρακτορείο.

Στην παρέλαση για τον εορτασμό της 90ής επετείου από την ίδρυση του Λαϊκού Στρατού της Κορέας, των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, επιδείχθηκαν ιδίως διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBMs). Ο αρχηγός του κράτους εκφώνησε την ομιλία του στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ της Πιονγκγιάνγκ. κιμ

Η χώρα υφίσταται πολύ σκληρές διεθνείς κυρώσεις εξαιτίας των προγραμμάτων της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων. Οι διαπραγματεύσεις για να πειστεί η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το οπλοστάσιό της βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο εδώ και χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments