Πολιτική

Άκης Σκέρτσος για ρεύμα: Μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις για το ρεύμα

Άκης Σκέρτσος για ρεύμα: Μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις για το ρεύμα
Άκης Σκέρτσος για ρεύμα: Απαντήσεις σχετικά με το πως θα δοθούν οι αποζημιώσεις για το ρεύμα έδωσε ο υπουργός Επικρατείας

Απαντήσεις σχετικά με το πως θα δοθούν οι αποζημιώσεις για το ρεύμα έδωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος. Μιλώντας στο Open τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα πακέτο το οποίο ρυθμίζει το παρελθόν, με ωφελημένους τους οικιακούς καταναλωτές, οι οποίοι είχαν μεσαίες και υψηλές καταναλώσεις και που είναι περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά με πάνω από 400 κιλοβατώρες το μήνα».

Παράλληλα ανέφερε: «ερχόμαστε και διορθώνουμε αυτήν την αδικία που έχει επωμισθεί η ελληνική κοινωνία αυτούς τους τελευταίους μήνες. Μετά τον υπολογισμό της υπερβάλλουσας κατανάλωσης, θα τους επιστραφεί ένα ποσό από 18 ως 600 ευρώ, ανάλογα με την κατανάλωσή τους», εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «με το εισοδηματικό όριο των 45.000 ευρώ καλύπτουμε το 95% των φορολογουμένων βάσει των δηλώσεων».

Πότε θα επιστραφούν τα χρήματα στους καταναλωτές

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε «τον Μάιο και τον Ιούνιο αυξάνουμε κι άλλο την ενίσχυση που δίνουμε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είναι ένας προπομπός του συστήματος που θα ισχύσει από τον Ιούλιο», είπε διαβεβαιώνοντας πως «δεν θα μείνει κανένας χωρίς να πάρει αυτό το οποίο δικαιούται».

Σκέρτσος: Έχουν υπάρξει όντως υπερέσοδα σε παρόχους

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «υπερέσοδα, όντως, έχουν υπάρξει, κάποια από αυτά έχουν επιστραφεί με εκπτώσεις από την ΔΕΗ σε μεγάλο βαθμό, από τους ιδιώτες παρόχους ενδεχομένως λιγότερο. Έχουμε ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να υπολογίσει αυτά τα υπερέσοδα και να ενημερώσει το υπουργείο Ενέργειας, την κυβέρνηση, για το ποια είναι αυτά και αντίστοιχα να προχωρήσουμε σε μια έκτακτη φορολόγηση, που θα είναι στο 90%. Με την παρέμβαση που θα κάνουμε από τον Ιούλιο και μετά καταργούνται τα υπερέσοδα, πλέον ο κάθε παραγωγός θα αμείβεται για το πραγματικό κόστος, ενώ αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments