Άκης Σκέρτσος

Άκης Σκέρτσος
O Άκης Σκέρτσος έχει αναλάβει ρόλο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, με αρμοδιότητα τον συντονισμό του έργου της νέας κυβέρνησης.

O Άκης Σκέρτσος γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έκανε το μεταπτυχιακό του στην Ουάσιγκτον, στη σκιά του Λευκού Οίκου. Ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών από τον Ιούνιο του 2014.

Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης του Δημόσιου Τομέα κατά την πενταετία 2009-2014, με πιο πρόσφατη αυτή του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα (Ιούλιος 2012 – Ιούνιος 2014). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ και πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-1999). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι, επίσης, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ).

Παντρεμένος εδώ και χρόνια με την Αυγή Ανδροσίδου που είναι διοικητική δικαστής, έχει έναν γιο τον Βασίλη που λατρεύει κυριολεκτικά – όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμά του είναι σαφές ότι ο γιος και η οικογένειά του είναι η προτεραιότητά του. Πάντα. Οχι μόνο η σύζυγός του και το παιδί του, αλλά η ευρύτερη οικογένεια του.

Προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο, έχει αστική ανατροφή αν και η συμπεριφορά και οι επιλογές του είναι ευρύτερες. Εχει εξάλλου πλήθος ενδιαφερόντων στα οποία περιλαμβάνεται ο αθλητισμός, η τέχνη και κυρίως η ανάγνωση βιβλίων. Λατρεύει τα ζώα, ξαφνιάζει συχνά με την ευαισθησία του σε θέματα πόνου ή αδικίας και αποφεύγει να είναι κοινωνικός. Εχει λίγους φίλους που προέρχονται σχεδόν από την παιδική του ηλικία, πιστός και αφοσιωμένος, επιφυλακτικός με όσους τον προσεγγίζουν με υπερβολικά φιλική διάθεση. Κάνει πολλούς να τον θεωρούν αποστασιοποιημένο, ακόμα και σνομπ καθώς δεν ανοίγεται εύκολα.

Άκης Σκέρτσος σχετικές ειδήσεις: