Άποψη

Κωδικός μεσαία τάξη

Κωδικός μεσαία τάξη
Ο Γιώργος Σιαδήμας σημειώνει στο pagenews.gr για τη μεσαία τάξη, όπου είναι το κύριο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μπορεί η ενεργειακή κρίση να είναι ο νούμερο ένα αντίπαλος με την κυβέρνηση να προχωράει σε σημαντικές παρεμβάσεις για το ρεύμα με ένα σχέδιο που ουσιαστικά αναστέλλει την ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στραμμένο το βλέμμα του και στην μεσαία τάξη.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μέτρα για το ρεύμα είναι οριζόντια, αφορούν όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενώ ακόμα και η αναδρομικότητα περιλαμβάνει μεγάλη περίμετρο δικαιούχων με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

Είναι σαφές ότι η ηγετική ομάδα επενδύει στην μεσαία τάξη που όπως έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνηση του δίνει πίσω όσα της πήρε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτήν την αδικία. Από την 1η Ιουλίου εξουδετερώνουμε τις συνέπειες της ρήτρας αναπροσαρμογής. Η Ελλάδα αντιστέκεται. Μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου για να ξέρουμε ποιος στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ποιος όχι, αλλά και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ δίνοντας και το στίγμα του.

Προηγουμένως όμως μείωσε τον ΕΝΦΙΑ ανακουφίζοντας τους ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους για φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημα.

Η μεσαία τάξη κατεξοχήν στηρίζει διαχρονικά την κεντροδεξιά παράταξη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι ανήκουν σε αυτή δεν αναμένουν και αλλά αποτελέσματα. Όπως αποτελεσματικότητα θέλουν και οι ψηφοφόροι του κέντρου που αποτελούν δεξαμενή της μεσαίας τάξης.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος, οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο. Ο ίδιος μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους του κέντρου, κάτι που το έκανε και στις εκλογές του 2019 και το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και στις επόμενες κάλπες. Στο ενδιάμεσο όμως στοχεύει να αποκαταστήσει όσο γίνεται περισσότερο την μεσαία τάξη παρά τις δύσκολες συγκυρίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments