Διεθνή

Τριντό από Κίεβο: Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Τριντό από Κίεβο: Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: twitter raincoaster /Twitter Cormac Mac Sweeney

Ο νέες κυρώσεις αφορούν όπως είπε ο Καναδός πρωθυπουργός από το Κίεβο, σε 40 Ρώσους ολιγάρχες και σε πέντε οντότητες

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε την αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Κίεβο την Κυριακή.

Ο Τριντό, απευθυνόμενος σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, είπε επίσης ότι ο Καναδάς επιβάλλει νέες κυρώσεις σε Ρώσους ιδιώτες και οντότητες για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Σήμερα, ανακοινώνω περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, κάμερες drone, δορυφορικές εικόνες, φορητά όπλα, πυρομαχικά και άλλη υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης», είπε ο Τριντό.

«Και προτείνουμε νέες κυρώσεις σε 40 Ρώσους ιδιώτες και πέντε οντότητες, ολιγάρχες και στενούς συνεργάτες του καθεστώτος στον αμυντικό τομέα, όλοι τους συνένοχοι στον πόλεμο του Πούτιν», σε μια αναφορά στον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Τριντό επισκέφτηκε την πόλη Ιρπίν έξω από το Κίεβο, το επίκεντρο των σκληρών μαχών μεταξύ των ουκρανικών και ρωσικών στρατευμάτων πριν οι Ρώσοι αποσυρθούν στα τέλη Μαρτίου.

Είπε ότι ο Καναδάς ανοίγει ξανά την πρεσβεία του στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Καναδάς παρείχε επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ως μέρος των προσπαθειών για τη διατήρηση της επισιτιστικής ασφάλειας και θα άρει τους εμπορικούς δασμούς σε όλες τις ουκρανικές εισαγωγές στον Καναδά για το επόμενο έτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments