Διεθνή

Ουκρανία: Επισκέψεις “έκπληξη” – Ο Καναδός πρωθυπουργός και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Ουκρανία: Επισκέψεις “έκπληξη” – Ο Καναδός πρωθυπουργός και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ
Σε δύο ξεχωριστές επισκέψεις ο Καναδός πρωθυπουργός και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, βρέθηκαν στην Ουκρανία, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, την ίδια ημέρα που βρίσκεται στη χώρα η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζιλ Μπάιντεν και το ροκ συγκρότημα U2 σε ξεχωριστές  επισκέψεις τους στην Ουκρανία για την Ημέρα της Μητέρας. 

Το Associated Press ανέφερε την Κυριακή ότι ο Τριντό πραγματοποίησε μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο Irpin, ένα προάστιο του Κιέβου που στοχοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της Ρωσίας να καταλάβει την πρωτεύουσα. 

Λίγα είναι γνωστά για την ξαφνική επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πολιορκημένη χώρα, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει εκφράσει επανειλημμένα την αμέριστη υποστήριξή του στους Ουκρανούς. 

Η Τζιλ Μπάιντεν πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη  την Κυριακή στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, όπου συνάντησε την Ουκρανή ομόλογό της Όλενα Ζελένσκι και εξέφρασε την αμερικανική υποστήριξή της στο εμπόλεμο έθνος.

«Ήθελα να έρθω τη γιορτή της μητέρας. Σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να δείξω στον ουκρανικό λαό ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει και αυτός ο πόλεμος ήταν βάναυσος και ότι ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι δίπλα στον λαό της Ουκρανίας», είπε. 

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ζελένσκι, το ροκ συγκρότημα U2 πραγματοποίησε μια αυτοσχέδια συναυλία στο μετρό του Κιέβου την Κυριακή σε ένδειξη αλληλεγγύης, ανέφερε το συγκρότημα στο Twitter. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments