Οικονομία

Εξοικονομώ νέο πρόγραμμα: Ποιους αφορά – Όλες οι ημερομηνίες

Εξοικονομώ νέο πρόγραμμα: Ποιους αφορά – Όλες οι ημερομηνίες
Εξοικονομώ νέο πρόγραμμα: Τρία νέα εξοικονομώ αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα.

Τρία νέα εξοικονομώ αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο, παράλληλα με το «Εξοικονομώ» των κατοικιών, δρομολογείται και το ανάλογο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή» ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα του Δημοσίου «ΗΛΕΚΤΡΑ» ενώ για τον Σεπτέμβριο δρομολογείται και το «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις», το οποίο θα προωθεί και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις στέγες των κτιρίων τους.

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή

«Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή», που πριμοδοτεί γενναία την απόσυρση των παλιών, ενεργοβόρων κλιματιστικών και ψυγείων ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα ωφελήσει περί τα 200.000 νοικοκυριά. Ο σχεδιασμός του προγράμματος στοχεύει στην ανακύκλωση περισσότερων από 380.000 παλιές συσκευές.

Πρόγραμμα Ηλέκτρα

Το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ», του οποίου ο οδηγός έχει δημοσιευθεί, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη δράση ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων της δημόσιας διοίκησης, με τον συνολικό προϋπολογισμό του νέου προγράμματος να ανέρχεται σε 640 εκατ. ευρώ. από αυτά τα 470 εκατ. ευρώ θα προέλθουν μέσω επενδυτικού δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τα υπόλοιπα 170 εκατ. ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ωστόσο εκκρεμεί η υποβολή του Τεχνικού Δελτίου.

Έρχεται Εξοικονομώ για επιχειρήσεις

Το «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο. Με την εφαρμογή του, εκτιμάται ότι θα υποστηριχθούν τουλάχιστον 9.700 επιχειρήσεις (8.500 πολύ μικρές και 1.200 μεσαίες, μεγάλες και πολύ μεγάλες) από διάφορους παραγωγικούς τομείς όπως τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό κ.ά. αλλά και ιδιωτικά γραφεία και εμπορικά κτίρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments