Ελλάδα

Κρουαζιέρα: Αυξημένη κατά 250% στη Θεσσαλονίκη

Κρουαζιέρα: Αυξημένη κατά 250% στη Θεσσαλονίκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κρουαζιέρα: Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα και τα νησιά είναι ένα από τα "όπλα" που έχει η χώρα μας στον τουρισμό, μιας και αποτελεί ένα από τα πιο υποσχόμενα προϊόντα

Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα και τα νησιά είναι ένα από τα “όπλα” που έχει η χώρα μας στον τουρισμό, μιας και αποτελεί ένα από τα πιο υποσχόμενα προϊόντα, όπως σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Φέτος στα λιμάνια της χώρας αναμένονται 700 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, με τις 570 εξ αυτών να αφορούν σε homeporting (ξεκινούν και καταλήγουν σε ελληνικά λιμάνια), ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεραστούν και οι επιδόσεις του 2019”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η φετινή πορεία της κρουαζιέρας αποτελεί ένα θετικό δείγμα για το μέλλον, τόνισε ο ίδιος σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που προβλήθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα επάνω στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal και την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Celestyal Cruises, η ΟΛΘ ΑΕ και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

«Φιλοδοξούμε να περάσουμε τα νούμερα του 2019 και ελπίζουμε να είναι ανάλογες και οι πληρότητες», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να καταστεί σημαντικός προορισμός για κρουαζιέρα. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο της Ελλάδας για την κρουαζιέρα, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία πλατφόρμας (Berth Allocation), με στόχο να είναι διαθέσιμο ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν την Ελλάδα συνολικά.

«Η χώρα στάθηκε όρθια εξαιτίας του τουρισμού, κι αυτό οφείλεται και στην κρουαζιέρα, η οποία έχει σημαντική διάδραση και με άλλες μορφές τουρισμού», επισήμανε σε βιντεοσκοπημένο της μήνυμα η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, μίλησε δια ζώσης για τη σημασία της συνεργασίας, αλλά και τις ενέργειες που γίνονται για την από κοινού προώθηση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού κρουαζιέρας. Υπογράμμισε δε ότι οι πολιτικές του Έλληνα πρωθυπουργού και όλων των αρμόδιων υπουργών και φορέων αποδίδουν τα μέγιστα, δεδομένου ότι φέτος αναμένεται για την Ελλάδα ρεκόρ αφίξεων τουριστών και εσόδων επίσης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως η Θεσσαλονίκη και η ΠΚΜ είναι από καλύτερους προορισμούς της Μεσογείου για κρουαζιέρα, λόγω της εγγύτητας με τα νησιά του νησιά του Αιγαίου και με άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, ενώ επισήμανε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και σε χρόνο μόλις 60 λεπτών, ο κάθε επιβάτης μπορεί να επισκεφτεί οποιοδήποτε σημείο ενδιαφέροντος, είτε για πολιτιστικό τουρισμό, είτε για τουρισμό ευεξίας, είτε για τουρισμό γαστρονομίας, είτε για τουρισμό που σχετίζεται με λίμνες, βουνά και περιπατητικές διαδρομές.

«Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον τουρισμό κρουαζιέρας, ειδικά δεδομένου ότι προχωρούν και οι υποδομές, η καθυστέρηση των οποίων μαζί με την πανδημία κράτησαν την περιοχή πίσω», συμπλήρωσε.

Η άνοδος της κρουαζιέρας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για Θεσσαλονίκη, καθιστώντας την κρίσιμο κόμβο για επιτυχή επανέναρξη κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο, επισήμανε σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα στην εκδήλωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments