Focus

Karine Jean- Pierre: H πρώτη αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που είναι μαύρη και ομοφυλόφιλη

Karine Jean- Pierre: H πρώτη αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που είναι μαύρη και ομοφυλόφιλη

Πηγή Φωτογραφίας: The Japan Times - Audible.com

Karine Jean- Pierre: Η πρώτη μαύρη και πρώτη ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Την ελληνικής καταγωγής Jen Psaki πρόκειται να διαδεχθεί στον ρόλο της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, η Karine Jean – Pierre, που θα γράψει ιστορία με την ανάληψη των καθηκόντων της. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ανακοίνωσε τον διορισμό της Karine Jean- Pierre για τη σημαντική αυτή θέση για την κυβέρνησή του, καθώς η Jen Psaki θα αποχωρήσει για να αναλάβει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την παρουσίαση εκπομπής στο MSNBC.

Η Karine Jean – Pierre είναι μέχρι στιγμής η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου κι αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της όταν η Psaki αποχωρήσει στα μέσα Μαΐου. Είναι πολιτική αναλύτρια κι ήταν η επιτελάρχης της Kamala Harris κατά την καμπάνια της για τη θέση της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Επιπλέον έχει συνεργαστεί με τον Barrack Obama στις δικές του εκλογικές καμπάνιες, το 2008 και το 2012.

Karine Jean – Pierre: Η πρώτη μαύρη και πρώτη ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Σου είπα πριν, ότι θα γράψει ιστορία κι αυτό γιατί η Karine Jean – Pierre θα γίνει το πρώτο μαύρο και πρώτο ομοφυλόφιλο άτομο που θα αναλάβει τον ρόλο του εκπροσώπου Τύπου για τον Λευκό Οίκο. Έχει κάνει μάλιστα ήδη και τις «πρόβες» της, αφού είχε αντικαταστήσει την Jen Psaki σε πολλές περιστάσεις για την ενημέρωση των δημοσιογράφων, όπως όταν η τελευταία βρισκόταν σε καραντίνα λόγω της ασθένειάς της με Covid-19. Τον περασμένο Μάιο, η Jean-Pierre έγινε η δεύτερη μαύρη γυναίκα στην ιστορία που έκανε την ενημέρωση τύπου.

«Είναι παθιασμένη. Είναι έξυπνη κι έχει έναν ηθικό κώδικα που την κάνει όχι μόνο μία υπέροχη συνάδελφο, αλλά και μία φανταστική μητέρα και άνθρωπο», έγραψε για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση της μετά την αποχώρησή της, η Jen Psaki στο Twitter. «Επιπλέον έχει χιούμορ», πρόσθεσε.

Η Jen Psaki μοιράζεται το podium μαζί της κι ο Joe Biden εκφράζει τον σεβασμό του

H Karine Jean – Pierre ζει με τη σύντροφό της, ανταποκρίτρια του CNN σε εθνικό επίπεδο, Suzanne Malveaux και την κόρη τους, Soleil. «Ακόμα το επεξεργάζομαι γιατί πέραν όλων των άλλων αυτή είναι μία ιστορική στιγμή και δεν αφορά μόνο εμένα. Καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι αυτό για τόσους πολλούς ανθρώπους εκεί έξω. Τόσες διαφορετικές κοινότητες, στους ώμους των οποίων στέκομαι», είπε η ίδια.

«Είναι τιμή και προνόμιο να βρίσκομαι πίσω από αυτό το podium», πρόσθεσε η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όταν στάθηκε στο πλευρό της προκατόχου της θέσης. Η Jen Psaki την είχε καλέσει να ανέβει στην εξέδρα από την οποία ενημερώνει τους δημοσιογράφους στους οποίους είπε: «Θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα και το πρώτο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας που θα υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο, πράγμα που είναι φανταστικό γιατί η εκπροσώπηση μετράει κι εκείνη θα δώσει φωνή σε τόσους πολλούς. Θα επιτρέψει και θα δείξει σε τόσους πολλούς τι είναι στα αλήθεια πιθανό, αν δουλεύεις σκληρά κι έχεις μεγάλα όνειρα. Κι αυτό μετράει, πρέπει να το γιορτάσουμε αυτό».

Ο Joe Biden αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του διορισμού της Karine Jean – Pierre, στην εμπειρία της, το ταλέντο και την ακεραιότητά της. «Η Jill κι εγώ γνωρίζουμε και σεβόμαστε την Karine εδώ και πολύ καιρό. Θα είναι μία δυνατή φωνή που θα μιλάει εξ ονόματός μου και αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε σχετικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments