Οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Μέχρι το τέλος Μαΐου η πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Μέχρι το τέλος Μαΐου η πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Υπουργείο Οικονομικών: Μέχρι το τέλος το τέλος Φεβρουαρίου του 2023 πρέπει να έχει πληρωθεί η τελευταία δόση το ΕΝΦΙΑ

Μέχρι το τέλος το τέλος Φεβρουαρίου του 2023 πρέπει να έχει πληρωθεί η τελευταία δόση το ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι πρώτη δόση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Μαΐου 2022, ενώ συνολικά οι Έλληνες πολίτες έχουν να πληρώσουν 10 δόσεις.

Αναλυτικότερα, όπως ορίζεται στην τροπολογία, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. «καταβάλλεται σε έως δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον η πράξη προσδιορισμού φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα αυτού, άλλως μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους».

Υπενθυμίζεται πως η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα πραγματοποιηθεί την σήμερα Τρίτη 9/5, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Την Τρίτη θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. «Εκτιμούμε ότι αύριο θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ», δήλωσε. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι το 80% των πολιτών θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% θα πληρώσει τον ίδιο και ένα μικρό ποσοστό, περίπου 7 με 8%, θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών. «Ενώ δηλαδή ο πλούτος των πολιτών αυξάνει, η συνολική φορολόγηση του πλούτου του μειώνεται ακόμη περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επενδυτική βαθμίδα

Σχετικά με την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ότι είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023. Ανακοίνωσε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου όπου και θα ληφθεί η απόφαση. athina-akinita

ΕΝΦΙΑ 2022: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Με τα νέα εκκαθαριστικά, περίπου 8 στους 10  ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν μικρότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι ενώ για  περίπου 900.000 ιδιοκτήτες δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή. Η «καμπάνα» του ΕΝΦΙΑ θα χτυπήσει φέτος για  350.000 φορολογούμενους που  θα καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με το 2021 με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις να προκύπτουν για περίπου 180.000 ιδιοκτήτες.

Πως θα βρείτε το εκκαθαριστικό και θα το εκτυπώσετε

  • 1. Μπαίνετε στην αρχική σελίδα myAADE.
  • 2. Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».
  • 3. Κάνετε κλικ στην επιλογή «Δημοφιλείς Εφαρμογές».
  • 4. Κάνετε κλικ στη «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ».
  • 5. Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Η είσοδος στη σελίδα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet.
  • 6. Επιλέγετε το έτος 2022 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments