Πολιτική

GPO: Μπροστά η ΝΔ με 8% διαφορά – Πόλεμος και ακρίβεια τα κυριότερα προβλήματα

GPO: Μπροστά η ΝΔ με 8% διαφορά – Πόλεμος και ακρίβεια τα κυριότερα προβλήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

GPO: Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, η Νέα Δημοκρατία οδηγεί σταθερά την κούρσα των κομματικών προτιμήσεων των πολιτών, με τη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ  να σημειώνει μια μικρή κάμψη.

Τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO παρουσιάσθηκαν χθες. Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, η Νέα Δημοκρατία οδηγεί σταθερά την κούρσα των κομματικών προτιμήσεων των πολιτών, με τη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ  να σημειώνει μια μικρή κάμψη. Την ίδια στιγμή, ο ρωσσοουκρανικός πόλεμος και η ακρίβεια θεωρούνται ως τα σημαντικότερα προβλήματα.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας GPO. Το δείγμα ήταν πανελλαδικό. Αποτελείτο από 1200 άτομα και των δύο φύλων. Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 5 – 7 Μαΐου.   Τα αποτελέσματά της φιλοξενήθηκαν στην ιστοσελίδα powergame.gr

Πόλεμος και ακρίβεια τα πιο σοβαρά ζητήματα

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανακατατάξεις στις προτεραιότητες της κοινής γνώμης αναφορικά με τα προβλήματα που την ενδιαφέρουν περισσότερο και που τα αξιολογεί ως πιο σημαντικά.

Η τρέχουσα πανδημία έχει πάει να αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα της κοινής γνώμης. Ο πόλεμος που συνεχίζεται στην Ουκρανία και η άνοδος των τιμών σε βασικά αγαθά απασχολούν κυρίως την κοινή γνώμη.

Πρόθεση ψήφου

Ως προς την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών. Η διαφορά με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 8%,  ποσοστό που δείχνει μια ελαφρά αλλά αξιοσημείωτη μείωση σε σχέση με τα ευρήματα της προηγούμενης έρευνας που διενήργησε η GPO.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 30,8% έναντι 22,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει το ποσοστό του οριακά ενδυναμωμένο, κατά 0,6%.

Η τρίτη θέση καταλαμβάνεται από το Κίνημα Αλλαγής με 12,6%. Ακολουθούν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, τα οποία συγκεντρώνουν 5,9%, 4,6% και 2,4% αντιστοίχως.

Ωστόσο, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών. 50,4% των πολιτών εκτιμά ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και, άρα, να πραγματοποιηθούν οι εθνικές βουλευτικές εκλογές σε έναν περίπου χρόνο., σε αντίθεση με το 40,3% των ερωτηθέντων, ο οποίοι πιστεύουν πως πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Τέλος ως προς την δημοφιλία πολιτικών προσώπων, Ν. Διένδιας, Κ. Πιερρακάκης, Τ. Θεοδωρικάκος, Μ. Βορίδης, Β. Κικίλιας και Κ. Χατζηδάκης καταλαμβάνουν τις έξι πρώτες θέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments