Πολιτισμός

Madrugada: Έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Καλλιμάρμαρο να μας χαρίσουν μια μοναδική συναυλία

Madrugada: Έρχονται τον Σεπτέμβριο στο Καλλιμάρμαρο να μας χαρίσουν μια μοναδική συναυλία

Πηγή Φωτογραφίας: Newonce - Rock Attitude

Madrugada: Το κορυφαίο ροκ συγκρότημα της Νορβηγίας επιστρέφει στη χώρα μας,

Οι Madrugada, το κορυφαίο ροκ συγκρότημα της Νορβηγίας επιστρέφει στη χώρα μας, για μια μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, στις 24 Σεπτεμβρίου. Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες θριαμβευτικές εμφανίσεις στην Ελλάδα, το γκρουπ θα έρθει με καινούργια τραγούδια στις αποσκευές του, πέρα από τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος.

Θα μας παρουσιάσουν κομμάτια από το «Chimes at Midnight», το έκτο στούντιο άλμπουμ του, που κυκλοφόρησε στις αρχές της φετινής χρονιάς. Είναι η πρώτη τους κοινή δισκογραφική δουλειά μετά από 14 χρόνια. Οι τρεις μουσικοί του γκρουπ βρέθηκαν στην Ελλάδα, με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή τους.

 Ο Sivert Høyem, τραγουδιστής και frontman του γκρουπ μίλησε στην κάμερα του Euronews για το «Chimes at Midnight»:

«Πρόκειται για κλασικό άλμπουμ Madrugada. Είναι μεγαλειώδες, όμορφο με έντονα συναισθηματικές αποχρώσεις. Θα βρείτε τα πάντα στη μουσική. Αρέσει από ότι φαίνεται στους φαν. Είναι μεγάλη χαρά για μας να ερμηνεύουμε ζωντανά αυτά τα τραγούδια. Ανυπομονούμε να παίξουμε εδώ».

Ο μπασίστας Frode Jacobsen συμπληρώνει: «Η διαδικασία που ακολουθήσαμε σ’ αυτό το άλμπουμ, στηρίχτηκε πάνω στην προηγούμενη περιοδεία. Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, πήγαμε στο Λος Άντζελες, σε ένα διάσημο στούντιο ηχογράφησης, το Sunset Sound Studio. Ηχογραφήσαμε για δέκα μέρες και όλα έγιναν με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Ηχογραφήσαμε σε ταινία».

Το άλμπουμ ήταν σχεδόν έτοιμο στις αρχές του 2020, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία. Στο διάστημα που μεσολάβησε, είχαν την ευκαιρία να επιμεληθούν τις τελικές λεπτομέρειες, να ξεκουραστούν και να περάσουν λίγο χρόνο με τις οικογένειές τους, πράγμα σπάνιο για μουσικούς που βρίσκονται διαρκώς σε περιοδεία.

Το συγκρότημα ξεκίνησε και πάλι τις live εμφανίσεις του στις αρχές του 2022, με μια μεγάλη περιοδεία στις Σκανδιναβικές χώρες, την Πολωνία, την Γερμανία, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Αυστρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments