Διεθνή

Ουκρανία: Η Ουκρανία αξίζει να βρίσκεται στην ΕΕ λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Η Ουκρανία αξίζει να βρίσκεται στην ΕΕ λέει ο Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ουκρανία: Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως η χώρα έχει κερδίσει το δικαίωμα να θεωρείται ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βιντεοκλήσης σε μαθητές γαλλικών σχολείων. Η Ουκρανία έχει κερδίσει το δικαίωμα να είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στους μαθητές.

Ακόμη, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία μπορεί να ενισχύσει άλλα κράτη της ΕΕ, με την παρουσία της στην Ένωση, όπως έχει αποδείξει ο ουκρανικός στρατός. Υπογράμμισε επίσης ότι οι Ουκρανοί είναι μορφωμένοι, καλλιεργημένοι άνθρωποι που μιλούν πολλές γλώσσες. «Πιστεύω ότι πρόκειται για μια αρκετά σωστή κοινωνία που αξίζει σεβασμό», πρόσθεσε.

“Η Ουκρανία δεν μπορεί να κρατείται σε απόσταση”

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην αμοιβαία βούληση της Ουκρανίας, αφενός, να ενταχθεί στην ΕΕ, και της ΕΕ, αφετέρου – να καλωσορίσει την Ουκρανία στην οικογένειά της. «Η Ουκρανία δεν μπορεί να κρατείται σε απόσταση, δηλαδή να γίνεται δεκτή και να μην γίνεται δεκτή ταυτόχρονα», τόνισε.

Μάλιστα, παρομοίασε τη σχέση ΕΕ – Ουκρανίας με μια κατάσταση όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα ζουν μαζί για χρόνια, και ο ένας υπόσχεται πάντα ότι σύντομα θα παντρευτούν, αλλά ποτέ δεν προχωρά πέρα από τις υποσχέσεις. Στο τέλος, η σχέση αυτή καταλήγει με την πρόταση «να πάτε να βρείτε κάποιον άλλο».

“Η Ουκρανία είναι ισότιμη με κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος”

«Δεν μπορείς να ζεις συνέχεια με τέτοια αβεβαιότητα. Είναι σαν να κάθεται όλη η οικογένεια σε ένα τραπέζι, να έχει προσκληθεί κάποιος, αλλά να μην του δίνεις καρέκλα. Μου φαίνεται πως αυτό είναι άδικο», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία είναι ισότιμη με κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, σέβεται τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα επιθυμεί να τη σέβονται με τον ίδιο τρόπο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments