Διεθνή

Μπλίνκεν: Να σταματήσει ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών

Μπλίνκεν: Να σταματήσει ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπλίνκεν: Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ζήτησε να σταματήσει τον αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών.

Ο Άντονι Μπλίνκεν προειδοποιεί ότι ο κόσμος απειλείται με λιμό και ότι πρέπει να λήξει ο αποκλεισμός των Ουκρανικών λιμανιών. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, απηύθυνε έκκληση στη Ρωσία, ώστε να σταματήσει τον αποκλεισμό της Μαύρης Θάλασσας και να επιτρέψει τις μεταφορές στα ουκρανικά λιμάνια που πολιορκεί, ώστε να συνεχιστούν οι εξαγωγές σιτηρών, αλλιώς μπορεί να υπάρξει λιμός.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι ο κόσμος απειλείται με λιμό σε διαφορετική περίπτωση, καθώς πριν την εισβολή, η Ουκρανία εξήγαγε 5 εκατομμύρια τόνους σιτηρών το μήνα. «Η Ουκρανία είναι μια κρίσιμη πηγή γεωργικών προϊόντων και βασικός κρίκος στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Ο αποκλεισμός της Ρωσίας εμποδίζει αυτά τα αγαθά να φύγουν και απειλεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με υποσιτισμό και πείνα. Ο αποκλεισμός πρέπει να τελειώσει», έγραψε ο Μπλίνκεν σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter.

Σημειώνεται, ότι από την αρχή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, διεθνείς αναλυτές προειδοποίησαν ότι μπορεί να ξεσπάσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε νέα έκκληση πριν από λίγες ημέρες, ώστε να ανοίξουν τα ουκρανικά λιμάνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments