Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πυροβολούν πισώπλατα άοπλους πολίτες και κάνουν πλιάτσικο [vid]

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πυροβολούν πισώπλατα άοπλους πολίτες και κάνουν πλιάτσικο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Όλα καταγράφηκαν από κάμερες κλειστού κυκλώματος - Η εισαγγελία της Ουκρανίας εξετάζει την υπόθεση ως ύποπτο έγκλημα πολέμου

Κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν τη δράση Ρώσων στρατιωτών την περίοδο της πολιορκίας του Κιέβου. Πυροβόλησαν πισώπλατα δύο άοπλους πολίτες σε μία εταιρία και μετά έκαναν πλιάτσικο στα γραφεία της. Τώρα οι Ουκρανοί εισαγγελείς διεξάγουν έρευνες ως ύποπτο έγκλημα πολέμου.

Στο πολύωρο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το ΒΒC και δείχνει μία ομάδα Ρώσων να φτάνει με ένα κλεμμένο βαν με το σύμβολο V που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις και τις λέξεις Tank Spetsnaz με μαύρη μπογιά. Φορούν ρωσική στρατιωτική στολή και πλησιάζουν με τα όπλα ψηλά, με τα δάχτυλα στη σκανδάλη.

Ο φύλακας της επιχείρησης τους πλησιάζει με τα χέρια ψηλά για να δείξει ότι είναι άοπλος και δεν απειλεί.

Οι Ρώσοι αρχικά μιλάνε με αυτόν και το αφεντικό του μέσα από τον φράχτη. Δεν υπάρχει ήχος στο βίντεο, αλλά οι άνδρες φαίνονται ήρεμοι, και καπνίζουν. Τότε οι Ουκρανοί απομακρύνονται και οι στρατιώτες αρχίζουν να φεύγουν.

Ξαφνικά γυρίζουν πίσω, σκύβουν και πυροβολούν τους δύο άνδρες πολλές φορές στην πλάτη τους.

Ο ένας σκοτώνεται αμέσως, αλλά με κάποιο τρόπο ο φύλακας καταφέρνει να σωθεί, να κρυφτεί και ειδοποιήσει για βοήθεια. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και υπέκυψε λίγο αργότερα.

Καθώς ο φρουρός αιμορραγούσε, τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο σημείο.

Στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τους βλέπεις να πυροβολούν μέσα στα δωμάτια, να κλέβουν ποδήλατα, ακόμη και ένα σκούτερ και να τριγυρίζουν στο γραφείο του διευθυντή, να πίνουν το ουίσκι του και να περνούν μέσα από τα ντουλάπια του.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία εναντίον των ανδρών που ευθύνονται για αυτές τις δολοφονίες. Μελετήσαμε το βίντεο με ελάχιστη λεπτομέρεια και ο Ρώσος στρατιώτης που πιστεύουμε ότι ήταν ένας από τους δολοφόνους είναι καθαρά ορατός, με το πρόσωπό του ακάλυπτο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας για την περιοχή του Κιέβου επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν τα πτώματα 37 πολιτών, στον δρόμο προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας μετά την απώθηση των ρωσικών δυνάμεων.

Η Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι τώρα ερευνά τη δολοφονία του φύλακα και του ιδιοκτήτη ως πιθανό έγκλημα πολέμου: μία από τις περισσότερες από 10.000 υποθέσεις που έχουν καταγράψει.

Προσοχή, το video περιέχει σκληρές εικόνες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments